ΗΡΑΚΛΕΙΟ “ΟιΝοτικά 2020”

ΗΡΑΚΛΕΙΟ "ΟιΝοτικά 2020"

Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, Γούρνες Ηρακλείου (Πατήστε ΕΔΩ για τον χάρτη).
Σάββατο 22, Κυριακή 23 και Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020.

Ωράριο

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020
[17:00-21:00] Για όλους τους οινόφιλους

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020
[11:00-20:00] Για όλους τους οινόφιλους

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020
[12:00-18:00] Για επαγγελματίες

Εισιτήρια

Αγοράστε το εισιτήριο σας ΕΔΩ.
On-line αγορά: 5€. Registration Desk: 7€ (περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας)

(Είσοδος ΔΩΡΕΑΝ για επαγγελματίες εστίασης και εμπορίας κρασιών, με την ένδειξη επαγγελματικής κάρτας)

Παράλληλες εκδηλώσεις

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου
ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ 17:00 – 21:00

17:30 – 18:30 «Λιάτικο, η μεγάλη ερυθρή ποικιλία της Κρήτης» με την οινοχόο Υρώ Κολιακουδάκη.

Περιγραφή: Δοκιμάζουμε μαζί με την οινοχόο Υρώ Κολιακουδάκη, ετικέτες από τα οινοποιεία της Κρήτης και γνωρίζουμε όλες τις οινοποιητικές εκδοχές που μπορεί να δώσει αυτή τη ποικιλία (ξηρά και γλυκά κρασιά). Παρουσιάζονται τα οινοποιεία και μέσα από μία διαδραστική δοκιμή αναλύονται τα χαρακτηριστικά της γηγενής αυτής ποικιλίας της Κρήτης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες αλλά και οινόφιλους.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Αγορά On line 7 ευρώ – Στο ταμείο: 10 ευρώ

Αγοράστε το εισιτήριο σας ΕΔΩ.

Η Υρώ Κολιακουδάκη είναι οινοχόος και υπεύθυνη σχεδιασμού του οινικού προγράμματος του Crete Wine Escapes. Συνεργάζεται ανελλιπώς από το 2015 με τα Wines of Crete και από το 2016 συμμετέχει στην προώθηση του Κρητικού κρασιού στην έκθεση Prowein. Είναι υποψήφια για το WSET Diploma και μαμά της μικρής Μαριάννας.

19:30 – 20:30 Wine Tasting – με τον Sommelier Άρη Σκλαβενίτη από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων(Παραλληλισμός και σύγκριση κρητικών ποικιλιών με διεθνείς ποικιλίες)

Περιγραφή: Ο Άρης Σκλαβενίτης, καλύτερος Sommelier για το 2019, επισκέπτεται την έκθεση Κρητικού κρασιού ΟιΝοτικά για δεύτερη συνεχόμενη φορά, για να παρουσιάσει ένα οινικό σεμινάριο με θέμα τον παραλληλισμό και σύγκριση κρητικών με διεθνείς ποικιλιών μέσα από γευστική δοκιμή.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες αλλά και οινόφιλους.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Αγορά On line 20 ευρώ – Στο ταμείο: 25 ευρώ

Αγοράστε το εισιτήριο σας ΕΔΩ.

Ο Άρης Σκλαβενίτης έχει πτυχίο στην Οινολογία, είναι πιστοποιημένος Sommelier από την Παγκόσμια Ένωση Οινοχόων, το Court of Master Sommeliers, και σπουδαστής στο Wine & Sommelier Expert Course & WSET lvl 4 Diploma. Είναι επίσης Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων , Sommelier Ambassador στο οινοποιείο Bodegas Krontiras και στην εταιρεία Gaggenau. Γράφει άρθρα σε περιοδικά του ομίλου Καθημερινή, είναι εισηγητής στο Μεταπτυχιακό του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, στην Genius in Gastronomy και Head Sommelier και συνιδιοκτήτης στο Oinoscent Wine Food Cellar. Έχει διακριθεί ως ο καλύτερος Έλληνας Οινοχόος για το 2016 & 2019, κερδίζοντας τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό και θα εκπροσωπήσει την χώρας μας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Οινοχόων το 2022.

2η μέρα – Κυριακή 23 Φεβρουαρίου
ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ 11:00 – 20:00

11:30 – 12:30 «Το Ασύρτικο της Κρήτης!» με την οινοχόο Υρώ Κολιακουδάκη.

Περιγραφή: Δοκιμάζουμε μαζί με την οινοχόο Υρώ Κολιακουδάκη, ετικέτες από τα οινοποιεία της Κρήτης κρασιά από την ποικιλία Ασύρτικο. Μία ποικιλία που καλλιεργείται πολλά χρόνια στον Κρητικό Αμπελώνα. Παρουσιάζονται τα οινοποιεία και μέσα από μία διαδραστική δοκιμή αναλύονται τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας και της καλλιέργειάς της στην Κρήτη.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες αλλά και οινόφιλους.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Αγορά On line 7 ευρώ – Στο ταμείο: 10 ευρώ

Αγοράστε το εισιτήριο σας ΕΔΩ.

Η Υρώ Κολιακουδάκη είναι οινοχόος και υπεύθυνη σχεδιασμού του οινικού προγράμματος του Crete Wine Escapes. Συνεργάζεται ανελλιπώς από το 2015 με τα Wines of Crete και από το 2016 συμμετέχει στην προώθηση του Κρητικού κρασιού στην έκθεση Prowein. Είναι υποψήφια για το WSET Diploma και μαμά της μικρής Μαριάννας.

13:00 – 14:00: NETMECHANICS: e-commerce Κρασί και ηλεκτρονικό εμπόριο | Ευκαιρίες ανάπτυξης

Ένα διαφορετικο event λαμβανει χώρα στην έκθεση με θέμα το κρασί και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Το ηλεκτρονικό εμπόριο τα τελευταία χρόνια κερδίζει συνεχώς έδαφος. Ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν να κάνουν αγορές (όλων των ειδών) μέσω του διαδικτύου. Που βρίσκεται ο τομέας του κρασιού; Υπάρχουν ευκαιρίες ηλέκτρονικών πωλήσεων και ανάπτυξης για τους παραγωγούς και τους εμπόρους του κλάδου; Παρουσίαση έρευνας Ecommerce-Google trends για τον χώρο του κρασιού και παρουσίαση συγκεκριμένης δημιουργίας e-Shop)!

Εισηγητής: Ηλίας Σεφέρογλου – Business Development Director της Netmechanics

Ο Ηλίας Σεφέρογλου, είναι υπεύθυνος ανάπτυξης της Netmechanics LLC και εξειδικεύεται στο Marketing του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η εταιρία που αντιπροσωπεύει αναπτύξει λογισμικού υψηλού επιπέδου και είναι γνωστή για τα επιτυχημένα και αξιόπιστα e-Shop που κατασκευάζει και προωθεί.

Είσοδος ΔΩΡΕΑΝ

14:00 |Γαστρονομική εκδήλωση με τον γνωστό σεφ Χρήστο Λάπα και τον αγαπητό σε όλους Ηλία Μαμαλάκη

Την Κυριακή 23/2 ο καλεσμένος του Wines of Crete και αγαπητός σε όλους Ηλίας Μαμαλάκης μαζί με τον γνωστό σεφ Χρήστο Λάπα, θα σας ταξιδέψουν γευστικά 4.000 χρόνια πριν, μιας και θα ετοιμάσουν 2 συνταγές από το καινούργιο βιβλίο του Χρήστου Λάπα «4.000 χρόνια γεύσεις».

18:00 -19:00: The Perfect Service – με τον sommelier Αλέξανδρο Μπουζίκα από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων (Εστιασμένο στον κρητικό αμπελώνα – Πρακτική Εξάσκηση)

Ο Αλέξανδρος Μπουζίκας, καλύτερος Έλληνας sommelier για το 2017, παρουσιάζει ένα πρακτικό σεμινάριο για το τέλειο service εστιασμένο στον κρητικό αμπελώνα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες αλλά και οινόφιλους.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Αγορά On line 7 ευρώ – Στο ταμείο: 10 ευρώ

Αγοράστε το εισιτήριο σας ΕΔΩ.

3η μέρα – Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου
ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ 12:00-6:00 μ.μ.

19:00 – 21:00 Food & Wine Pairing – με τους sommelier Ελευθέριος Χανιαλίδης & Γεώργιος Λούκας – μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων (Συνδυασμός κρητικών ποικιλιών με Διεθνή κουζίνα)

Περιγραφή: Ο Ελευθέριος Χανιαλίδης καλύτερος Έλληνας sommelier για το 2020 συναντάει τον sommelier και εκπαιδευτή, Γιώργο Λούκα και μαζί συνδυάζουν κρητικές ποικιλίες κρασιού με διεθνή κουζίνα. Ένα οινογαστρονομικό ταξίδι στον κόσμο με αφετηρία την Κρήτη.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες αλλά και οινόφιλους.
Αγορά On line 15 ευρώ – Στο ταμείο: 18 ευρώ

Αγοράστε το εισιτήριο σας ΕΔΩ.