Κτήμα Μιχαλάκη

Κτήμα Μιχαλάκη

Το οινοποιείο μας, βρίσκεται μέσα στο κτήμα, στο υψηλότερο σημείο του και περιβάλλεται από τους αμπελώνες. Έχει παραγωγική και αποθηκευτική ικανότητα 6.000 τόνων με υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό (συστήματα ελέγχου θερμοκρασίας, δημιουργίας αδρανούς περιβάλλοντος, αυτοματισμούς της διανομής των σταφυλιών και του μούστου, στατικής απολάσπωσης με ψύξη, καθαριότητας, κλπ).

Επικοινωνία
Κτήμα Μιχαλάκη 70100 Παρθένι Ηράκλειο T +30 2810381303, +30 2810381182

Μια σύγχρονη εμφιαλωτική γραμμή δυναμικότητας 2.500 φιαλών την ώρα, με σύστημα Deox (χρήσης αδρανούς αερίου κατά την εμφιάλωση ώστε να αποφεύγονται οι οξειδώσεις), εξασφαλίζει το τελικό προϊόν μέσα στην φιάλη.

Ένα σύγχρονο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου, διασφαλίζει με καθημερινούς ελέγχους το πιο άψογο αποτέλεσμα, καθώς επίσης και μας παρέχει την δυνατότητα του ελέγχου και της ιχνηλασιμότητας των κρασιών μας.

Το σύστημα αυτό υποστηρίζεται σε μόνιμη ετήσια βάση από ειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό που αποτελείται από 4 οινολόγους, στους οποίους προστίθενται και άλλοι 2 εποχικοί οινολόγοι κατά την διάρκεια του τρύγου.

Τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα:

• Ολοκαίνουργιο οινοποιείο στο κέντρο του κτήματος, με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και επανδρωμένο με προσωπικό ειδικευμένης επιστημονικής κατάρτισης.

• 450 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων σε υψόμετρο 600 μέτρων.

• 300 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων του Μεσαιωνικού Μοναστηριού του Αγίου Γεωργίου του Επανωσήφη, ένα από τα αρχαιότερα της Κρήτης (14ος ΑΙΩΝ ΜΧ)

• 1000 στρέμματα συνεργαζόμενων αμπελώνων

• 14 Τοπικές & διεθνείς ποικιλίες αμπέλου στο κτήμα

• Ποικιλία με διαφορετικές συλλογές κρασιών που καλύπτουν μεγάλη μερίδα καταναλωτών

• Ευελιξία στον σχεδιασμό και στην δημιουργία κρασιών στοχευμένων σε ειδικότερες ανάγκες διαφορετικών αγορών.

Ιστορία & Όραμα

• 1962 Ιδρύεται η εταιρεία “Υιοί Γεωργίου Μιχαλάκη”, από την οποία έχουν προέλθει οι σημερινές αμπελουργικές και οινοποιητικές δραστηριότητες.

• 1965 Με τα μηχανήματα που σήμερα βρίσκονται στην μουσειακή συλλογή της οικογένειας, εμφιαλώνονται για πρώτη φορά ο ερυθρός “Παλαιός Μιχαλάκη”, καθώς επίσης και τα κρασιά της συλλογής “Λατώ”, γεγονός που σηματοδοτεί την πορεία του εμφιαλωμένου κρασιού στη Κρήτη.

• 1980 Η εταιρεία αλλάζει νομική μορφή, μετατρέπεται σε Ανώνυμη Εταιρεία και μετεγκαθίσταται σε νέες εγκαταστάσεις. Σήμερα στις εγκαταστάσεις αυτές λειτουργεί σύγχρονο δίκτυο διανομής και αποθηκευτικοί χώροι 6000m2.

• 2000 Ιδρύεται η θυγατρική εταιρεία “Αμπελώνες Μιχαλάκη Α.Ε.” η οποία ασχολείται με την αμπελοκαλλιέργεια στο 450 στρεμμάτων “Κτήμα Μιχαλάκη” και με την διαχείριση του νέου οινοποιείου μέσα στο κτήμα.

Όραμά μας είναι να προσφέρουμε τα υψηλής ποιότητας κρασιά μας , στοχεύοντας στην ανάδειξη του νέου Κρητικού αμπελώνα στην παγκόσμια οινική σκηνή, να στηρίξουμε την Κρητική διατροφή και να υποστηρίξουμε όσους ενδιαφέρονται να ενισχύσουν τη γκάμα των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών τους στις πολύ ανταγωνιστικές αγορές τους.

Η οινοποιία μας είναι επίσης ευέλικτη στην δημιουργία κρασιών που καλύπτουν ειδικότερες ανάγκες των πελατών μας και κατέχει την 1η θέση σε μερίδια αγοράς στην ιδιωτικών οινοποιείων στην Κρήτη.

Ταυτόχρονα είναι και το μεγαλύτερο Κτήμα της Κρητικής οινοποιίας και ένα από τα μεγαλύτερα ιδιόκτητα Κτήματα στην Ελλάδα, με Οινοποιείο μέσα στο Κτήμα.

Ξενάγηση στον αμπελώνα
Ξενάγηση στο οινοποιείο
Εταιρία
Κτήμα Μιχαλάκη
Υπεύθυνος Επικοινωνίας
Πασπαράκης Μανώλης
Οδός
Παρθένι
Νομός
Ηράκλειο
Δήμος
Αχαρνών - Αστερουσίων
Περιοχή
Παρθένι
Τ.Κ.
70100
Τηλέφωνο
+30 2810381303, +30 2810381182
Κινητό
+30 6936065022
Email
info@michalakis.gr
Ωράριο Επισκέψεων

Κατόπιν ραντεβού