Οινοποιείο Αλεξάκη

Οινοποιείο Αλεξάκη

Το οινοποιείο Αλεξάκη είναι οικογενειακή υπόθεση. Τα στελέχη της εταιρείας είναι ο Στέλιος Αλεξάκης, ιδρυτής της επιχείρησης κατά τη δεκαετία του 1970, οινολόγος-χημικός μηχανικός, η σύζυγός του Σοφία και τα παιδιά τους, Λάζαρος και Απόστολος, πτυχιούχοι οινολόγοι, από το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας ο πρώτος και από το Φρέσνο στην Καλιφόρνια ο δεύτερος. Τα παιδιά πλέον, με τις καινοτόμες ιδέες και την τεχνογνωσία τους ελέγχουν την παραγωγή, σχεδιάζουν και υλοποιούν τη μελλοντική εξέλιξη του οινοποιείου, χωρίς όμως να χαθεί ούτε μια σταγόνα από την πολύτιμη κληρονομιά της πρώτης γενιάς.

Επικοινωνία
Alexakis Winery 71500 Ειρήνης & Φιλίας 104-106 Ηρακλείου T +30 2810252019-20

Σήμερα, έχοντας επί δεκαετίες συνεργαστεί με το σύνολο σχεδόν των αμπελουργών του νησιού και γνωρίζοντας πλήρως τον κρητικό αμπελώνα (ποικιλίες, έδαφος, μικροκλίμα), επιλέγουμε τα καταλληλότερα αμπελοτόπια και καλλιεργούμε πολυετείς συνεργασίες με τους καλύτερους αμπελουργούς για την εξασφάλιση εξαιρετικής πρώτης ύλης. Αποτέλεσμα αυτής της στενής συνεργασίας είναι η δημιουργία πολυβραβευμένων κρασιών με αναγνωρισιμότητα στην Ελλάδα και ανά τον κόσμο, προϊόντων κρητικών και ελληνικών για τα οποία είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι.

Το οινοποιείο μας είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό οινοποιείο της Κρήτης (με αποθηκευτική δυνατότητα 16 εκ. Λίτρα) με πελάτες μας τις μεγαλύτερες οινοποιητικές μονάδες της Ελλάδας, ενώ απο το 2008 εξάγουμε στην Αμερική με το brand Alexakis και σε Ρωσία και Κίνα με private labels.

Στο οινοποιείο της οικογένειας Αλεξάκη στο τρίτο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ηρακλείου – Μαλάδων (το μεγαλύτερο ιδιωτικό οινοποιείο της Κρήτης) σήμερα «κυκλοφορούν» εκπρόσωποι τριών γενεών: Ο Στέλιος Αλεξάκης χημικός μηχανικός Ε.Μ.Π. – οινολόγος (ιδρυτής της οινοποιίας), η σύζυγός του Σοφία (δραστήριος υποστηρικτής των δραστηριοτήτων της οικογένειας), οι δύο γιοί του Λάζαρος (απόφοιτος του Πανεπιστημίου Universita Degli Studi Di Firenze Ιταλία – Viticoltura Ed Enologia) και Αποστόλης (απόφοιτος του Πανεπιστημίου California State University – Fresno ΗΠΑ, Bachelor of Science in Enology) καθώς και οι Στέλιος και Τρύφωνας jr, εκπρόσωποι της τρίτης γενιάς της οικογένειας που μόλις …. άρχισαν να περπατάνε στους χώρους του οινοποιείου.

Η ειδίκευση του ιδρυτή της Οινοποιίας Αλεξάκη στο κρασί, ξεκίνησε την δεκαετία του 1970 μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του. Έκτοτε, αφοσιώθηκε εξ ολοκλήρου στο Κρητικό κρασί, έχοντας οινοποιήσει, για λογαριασμό των μεγαλύτερων οινοποιείων της σύγχρονης Ελλάδος, πολλά εκατομμύρια λίτρα του πολύτιμου καρπού των Κρητικών αμπελώνων.

Στις αρχές της νέας χιλιετίας, η Οινοποιία Αλεξάκη πρόσθεσε στο δυναμικό της τους γιούς του ιδρυτή, δύο νέους ανθρώπους με πολύτιμη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση πάνω στα μυστικά του κρασιού τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική. Παράλληλα δημιούργησε μια πρότυπη εμφιαλωτική μονάδα εξοπλισμένη με την τελευταία λέξη της σύγχρονης τεχνολογίας και ξεκίνησε την εμφιάλωση Κρητικών κρασιών με ιδιαίτερη προσοχή στην ανάδειξη γηγενών ποικιλιών του Κρητικού αμπελώνα ο οποίος μετράει μια απύθμενη παράδοση ολόκληρων αιώνων. Και τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν.

Είναι το κοντινότερο οινοποιείο στην πόλη του Ηρακλείου δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον κάθε επισκέπτη οινόφιλο και μη να δοκιμάσει εξαιρετικής ποιότητας κρασιά από τοπικές και ξένες ποικιλίες και να ξεναγηθεί στον κόσμο του κρασιού και των Κρητικών γεύσεων.

Εκτός από την αμπελοκαλλιέργια, την παραγωγή και τη διάθεση πολυβραβευμένων κρασιών, τόσο σε διαγωνισμούς εθνικούς όσο και διεθνείς, η ομάδα Αλεξάκης οργανώνει:
– αξέχαστες ξεναγήσεις στα ελληνικά και στα αγγλικά και κατόπιν συννενόησης, στα ρωσικά
– εντυπωσιακές γευστικές δοκιμές
– εξαιρετικά ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, μαθητές και
φοιτητές με στόχο την καλλιέργεια της ιδέας του αμπελιού και του οίνου ως
πολιτισμικού αγαθού
– σεμινάρια και παρουσιάσεις για οινόφιλους και επαγγελματίες του κλάδου.
Με αυτόν τον ολοκληρωμένο τρόπο προσφέρουμε γνώση, κουλτούρα, έμπνευση, απόλαυση και κρητική διασκέδαση!

Δυνατότητα πρόσβασης λεωφορείου
Συμβατική Καλλιέργεια
Δυνατότητα εκδηλώσεων
Πρόσβαση Internet
Γλώσσες ξενάγησης
Ξενάγηση στο οινοποιείο
Δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική
Πρόσβαση σε ΑΜΕΑ
Πώληση λοιπόν ποϊόντων
Προβολή Video
Εταιρία
Alexakis Winery
Υπεύθυνος Επικοινωνίας
Καμαριανάκη Μαρία
Οδός
Ειρήνης & Φιλίας 104-106
Νομός
Ηρακλείου
Δήμος
Ηρακλείου
Περιοχή
Περίδη Μετόχι
Τ.Κ.
71500
Τηλέφωνο
+30 2810252019-20
Κινητό
+30 6947009395
Email
info@alexakiswines.com
Ωράριο Επισκέψεων

Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00-16.00
Για επίσκεψη εκτός του ωραρίου μας,
επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο. Γλώσσες ξενάγησης: GR, EN, RU, FR