Μπουτάρης & Υιός – Οινοποιητική Α.Ε.

Μπουτάρης & Υιός – Οινοποιητική Α.Ε.

Το οινοποιείο Μπουτάρη στην Κρήτη είναι κτισμένο έξω από το χωριό Σκαλάνι, στο κτήμα Φανταξομέτοχο. Σε απόσταση μόλις 8 χλμ από το κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και 4 χλμ από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, αποτελεί το στολίδι της αμπελουργικής ζώνης Π.Ο.Π. Αρχάνες. Το κτήμα Φανταξομέτοχο ή αλλιώς «μετόχι των φαντασμάτων», χρωστάει το όνομα του στις προσπάθειες του πρώην ιδιοκτήτη του να το διασώσει από τις πειρατικές επιδρομές, διαδίδοντας ότι στο κτήμα κατοικούν φαντάσματα.

Επικοινωνία
Μπουτάρης & ΥΙΟΣ - ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Α.Ε 70100 Σκαλάνι, θέση ''Φανταξομέτοχο'' Ηρακλείου T +30 2810731617

Η φύτευση του κτήματος άρχισε το 1990 στα πλαίσια της οργανωμένης διερεύνησης της εταιρίας Μπουτάρη για το ποιοτικό δυναμικό των Ελληνικών ποικιλιών καθώς και του εγκλιματισμού ξενικών ποικιλιών σε ελληνική γη. Στόχος ήταν το αρμονικό πάντρεμα τους με τις ελληνικές ποικιλίες.
Στο κτήμα Φανταξομέτοχο παράγονται τα λευκά ξηρά κρασιά ΦΑΝΤΑΞΟΜΕΤΟΧΟ & Κρητικός, τα ερυθρά ξηρά ΣΚΑΛΑΝΙ & Κρητικός και τα γλυκά κρασιά, το λευκό ΜΟΣΧΑΤΟ ΣΠΙΝΑΣ και το ερυθρό ΙΟΥΛΙΑΤΙΚΟ.

ΚΤΗΜΑ ΦΑΝΤΑΞΟΜΕΤΟΧΟ
Φανταξομέτοχο σημαίνει «το μετόχι των φαντασμάτων». Ο θρύλος που δημιουργήθηκε για να προστατέψει το Μετόχι από τις επιδρομές των πειρατών, «προστατεύει» σήμερα ένα από τα πλέον σύγχρονα οινοποιεία της Ευρώπης. Το Οινοποιείο της εταιρίας Μπουτάρη στην Κρήτη.

Το κτήμα Φανταξομέτοχο απλωμένο σε 70 στρέμματα αμπελοελαιώνα ενός καταπράσινου ειδυλλιακού τοπίου, βρίσκεται μέσα στην Αμπελουργική ζώνη Ονομασίας Προελεύσεως Ανωτέρας Ποιότητας (Ο.Π.Α.Π.) Αρχάνες, στο δρόμο προς το χωριό Μυρτιά, πατρίδα του Καζαντζάκη και σε ελάχιστη απόσταση από την Κνωσό.
Η φύτευση του κτήματος άρχισε το 1990 στα πλαίσια της οργανωμένης διερεύνησης της εταιρίας Μπουτάρη για το ποιοτικό δυναμικό των Ελληνικών ποικιλιών καθώς και του εγκλιματισμού ξενικών ποικιλιών σε ελληνική γη. Στόχος ήταν το αρμονικό πάντρεμα τους με τις ελληνικές ποικιλίες. Στο κτήμα Φανταξομέτοχο παράγονται το λευκό ξηρό κρασί ΦΑΝΤΑΞΟΜΕΤΟΧΟ και το ερυθρό ξηρό ΣΚΑΛΑΝΙ και τα γλυκά κρασιά, το λευκό ΜΟΣΧΑΤΟ ΣΠΙΝΑΣ και το ερυθρό ΙΟΥΛΙΑΤΙΚΟ.
Μέσα από οργανωμένες ξεναγήσεις, ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να γνωρίσει τον μαγικό κόσμο του κρασιού και σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες φιλοξενίας, να απολαύσει το κρασί του σε συνδυασμό με παραδοσιακές γεύσεις φαγητών.
Το Οινοποιείο Μπουτάρη στην Κρήτη προσφέρει στον επισκέπτη:
Οργανωμένη Ξενάγηση στους χώρους του Οινοποιείου
Ξενάγηση στους αμπελώνες του κτήματος Φανταξομέτοχο
Προβολή πολυθεάματος με θέμα την ιστορία του νησιού
Μύηση στην τέχνη της οινογευστικής
Δυνατότητα απόλαυσης κρασιών σε συνδυασμό με παραδοσιακές Κρητικές γεύσεις
Δυνατότητα αγοράς κρασιών τρεχουσών και παλαιών εσοδειών
Δυνατότητα αγοράς βιβλίων και αντικειμένων σχετικών με το κρασί
Δυνατότητα συνδυασμού και οργάνωσης επίσκεψης στους κοντινούς αρχαιολογικούς χώρους της Κνωσού και στο μουσείο του Καζαντζάκη

Αρχαιότητες
Δυνατότητα πρόσβασης λεωφορείου
Συμβατική Καλλιέργεια
Δυνατότητα εκδηλώσεων
Πρόσβαση Internet
Γλώσσες ξενάγησης
Ξενάγηση με RDV
Ξενάγηση στον αμπελώνα
Ξενάγηση στο οινοποιείο
Δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική
Πώληση λοιπόν ποϊόντων
Προβολή Video
Εστιατόριο
Δυνατότητα διανυκτέρευσης
Εταιρία
Μπουτάρης & ΥΙΟΣ - ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Α.Ε
Υπεύθυνος Επικοινωνίας
Παπασπύρου Βιβή
Οδός
Σκαλάνι, θέση ''Φανταξομέτοχο''
Νομός
Ηρακλείου
Δήμος
Ηρακλείου
Περιοχή
Σκαλάνι
Τ.Κ.
70100
Τηλέφωνο
+30 2810731617
Κινητό
+30 6940401033
Email
crete.winery@boutari.gr
Ωράριο Επισκέψεων

Το οινοποιείο είναι ανοιχτό στο κοινό:
Μάιο – Οκτώβριο : Καθημερινές 09.00 – 17.00
Σαββατοκύριακο με ραντεβού
Νοέμβριο – Απρίλιο : με ραντεβού