ΜΙΝΩΣ Κρασιά Κρήτης ΑΕ – Οινοποιείο Μηλιαράκη

ΜΙΝΩΣ Κρασιά Κρήτης ΑΕ – Οινοποιείο Μηλιαράκη

Το οινοποιείο βρίσκεται στο κέντρο της κυριότερης αμπελοοινικής περιοχής της Κρήτης, τα Πεζά,17 xλμ. νότια του Ηρακλείου και 5 χλμ από το Μινωικό πατητήρι του Βαθύπετρου.

Επικοινωνία
ΜΙΝΩΣ Κρασιά Κρήτης ΑΕ – Οινοποιείο Μηλιαράκη 70100 Πεζά Ηρακλείου Ηράκλειο T +30 2810 741213

Η ιστορία της ξεκινάει στα μέσα του 19ου αιώνα με κύριο χαρακτηριστικό το Χάνι του Αντωνάκη στα Πεζά. Εκεί οι ταξιδιώτες είχαν τη δυνατότητα να ξεκουράσουν εαυτούς και ζώα από τη διαδρομή που έκαναν από και προς τη «Χώρα» όταν ακόμα οι πόρτες της έκλειναν κατά τη διάρκεια της νύκτας. Ήταν η ευκαιρία να γευτούν ένα πιάτο ζεστό φαγητό και ένα ποτήρι κρασί. Η εταιρεία αποκτά Νομική μορφή στα 1932 και συγκροτείται σαν πρότυπη μονάδα παραγωγής-οινοποίησης. Η πρώτη εμφιάλωση κρασιού στο νησί επιχειρείται με επιτυχία από τη ΜΙΝΩΣ στα 1952. Προσθέτει στην επωνυμία της το στοιχείο της “Εξαγωγικής εταιρείας” καθώς οι ως τότε πελάτες της στο εξωτερικό αρχίζουν να εμπορεύονται αντί για το χύμα, το εμφιαλωμένο κρασί της ΜΙΝΩΣ.

Χάριν των προσπαθειών της ΜΙΝΩΣ, η ευρύτερη περιοχή των Πεζών αναγνωρίζεται σαν Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητος, τόσο για τα Λευκά της κρασιά από την ποικιλία Βιλάνα όσο και για τα Ερυθρά της, από Κοτσιφάλι και Μαντηλάρι.

Από τότε και μέχρι σήμερα η εταιρεία ασχολείται αποκλειστικά με το εμφιαλωμένο ποιοτικό κρασί με στόχο τη διαρκή βελτίωση του προϊόντος της αλλά και την παρουσίαση νέων πτυχών του κρητικού αμπελώνα.

Δυνατότητα πρόσβασης λεωφορείου
Συμβατική Καλλιέργεια
Δυνατότητα εκδηλώσεων
Γλώσσες ξενάγησης
Ξενάγηση με RDV
Ξενάγηση στο οινοποιείο
Πρόσβαση σε ΑΜΕΑ
Προβολή Video
Βιολογική
Εταιρία
ΜΙΝΩΣ Κρασιά Κρήτης ΑΕ – Οινοποιείο Μηλιαράκη
Υπεύθυνος Επικοινωνίας
Μηλιαράκη Μαρία
Οδός
Πεζά Ηρακλείου
Νομός
Ηράκλειο
Δήμος
Αρχανών - Αστερουσίων
Περιοχή
Ηράκλειο
Τ.Κ.
70100
Τηλέφωνο
+30 2810 741213
Κινητό
+30 6946 127613
Email
info@minoswines.gr
Ωράριο Επισκέψεων

Οινοποιείο : 1η Απριλίου – 31 Οκτωβρίου, Δ-Π 09.00 – 16:00 / Σ 10.30-15.00. ,
1η Νοεμβρίου – 31 Μαρτίου με ραντεβού