Silva Δασκαλάκη

Silva Δασκαλάκη

Το οινοποιείο Silva Δασκαλάκη βρίσκεται στη Σίβα, ένα μικρό χωριό του Δήμου Ηρακλείου στο 17χλμ της Εθνικής Οδού Ηρακλείου- Μοιρών. Η περιοχή ανήκει στη ζώνη Ο.Π.Α.Π. Δαφνών. Ο εξοπλισμός του οινοποιείου άρχισε το 2003 και ολοκληρώθηκε το 2007 με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα στο χώρο της παραγωγής και της εμφιάλωσης.

Επικοινωνία
Silva Δασκαλάκη 70010 Σίβα Ηράκλειο T +30 2810 792021

70 ιδιόκτητα στρέμματα καλλιεργούνται με ολοκληρωμένη βιολογική καλλιέργεια σε εδάφη ασβεστοαργυλώδη, που ποιοτικά μπορούν να προβάλουν τον πλούτο και την ιδιαιτερότητα των κρασιών της Κρήτης. Οι τοπικές ποικιλίες που καλλιεργούμε Λιάτικο, Κοτσιφάλι, Θραψαθήρι, Μαλβαζία, Βιδιανό ,Μοσχάτο Σπίνας, σε αυτές τις ποικιλίες προστέθηκαν μερικές από τις πιο φημισμένες διεθνώς Syrah, Cabernet Sauvignon Merlot, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Semillion. Στόχος μας η παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων, που ελπίζουμε να κερδίσουν την προτίμηση σας.

Αφετηρία στη συνέχιση της παράδοσης μας στάθηκε η αγάπη και το μεράκι για το καλό και ποιοτικό κρασί από τους προγόνους μας.

Η παράδοση της οινοποιίας άρχισε από το 1890 σε ένα σχετικά μικρό οινοποιείο της εποχής που στεγαζόταν στο σπίτι της οικογένειας, όπου σπίτι και πατητήρι είχαν χτιστεί με πέτρα και άμμο που κουβαλούσαν με ζώα από το ποτάμι που βρίσκεται στο κάτω μέρος του χωριού. Το οινοποιείο διατηρείται και σήμερα αλλά δεν λειτουργεί πια.
Η οικογένεια διαθέτει 70 στρέμματα οινάμπελα διάσπαρτα σε διάφορες περιοχές του Δήμου Ηρακλείου . Μόλις τα τελευταία 4 χρόνια μπήκαν στο κομμάτι της εμφιάλωσης. Σε αυτά τα χρόνια το οινοποιείο Silva Δασκαλάκη έχει κερδίσει 15 μετάλλια σε διεθνής διαγωνισμούς οίνου.
Σεπτέμβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο κάθε χρόνο –γαστρονομική βραδιά

Εταιρία
Silva Δασκαλάκη
Υπεύθυνος Επικοινωνίας
Δασκαλάκη Ειρήνη
Οδός
Σίβα
Νομός
Ηράκλειο
Δήμος
Παλιανής
Περιοχή
Σίβα
Τ.Κ.
70010
Τηλέφωνο
+30 2810 792021
Κινητό
+30 6944501619
Email
silva_wine@yahoo.gr
Ωράριο Επισκέψεων

Μετά από συνεννόηση