Δουλουφάκης Οινοποιείο

Δουλουφάκης Οινοποιείο

Το οινοποιείο Δουλουφάκη βρίσκεται στο χωριό Δαφνές, λίγα χιλιόμετρα νότια από το Ηράκλειο Κρήτης, ανάμεσα σε χαρακτηριστικούς αμπελώνες. Η περιοχή των Δαφνών φημίζεται για τη μακρά οινική της παράδοση, καθώς επίσης έχει καθιερωθεί ως «Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης» για τα κρασιά παράγονται από την αρχαία κρητική ποικιλία «Λιάτικο».

Επικοινωνία
Οινοποιείο Δουλουφάκη 70011 Δαφνές Ηράκλειο T +30 2810 792017

«Ανήκω στην τρίτη γενιά οινοποιών της οικογένειάς μου, καθώς ο παππούς μου και ο πατέρας μου ήταν οινοποιοί. Το Κρασί για μένα είναι πολλά παραπάνω από μια απλή λέξη. Είναι το επάγγελμά μου, το χόμπι μου, η ευχαρίστησή μου. Ασχολούμενος με το κρασί, αποτελώ μέρος μιας παράδοσης και ενός πολιτισμού που μετρά πάνω από τέσσερις χιλιάδες χρόνια σε αυτόν τον τόπο.»

Νίκος Δουλουφάκης

«Άμα για σένα το κρασί είναι απλά μια λέξη,
για μένα είναι η ζωή που έχω επιλέξει!»

Το πάθος που χαρακτηρίζει τα λόγια του οινοποιού Νίκου Δουλουφάκη, αναβλύζει από τη μακρόχρονη πορεία της οικογένειάς του στην καλλιέργεια αμπελώνων και την οινοποίηση.

Το οινοποιείο Δουλουφάκη βρίσκεται στο χωριό Δαφνές, λίγα χιλιόμετρα νότια από το Ηράκλειο Κρήτης, ανάμεσα σε χαρακτηριστικούς αμπελώνες. Η περιοχή των Δαφνών φημίζεται για τη μακρά οινική της παράδοση, καθώς επίσης έχει καθιερωθεί ως «Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης» για τα κρασιά παράγονται από την αρχαία κρητική ποικιλία «Λιάτικο».

Ιστορία

Η παράδοση της Οικογένειας Δουλουφάκη στην αμπελοκαλλιέργεια και στην παραγωγή οίνων ξεκινάει περίπου το 1930, όταν πρώτος ο παππούς Δημήτρης Δουλουφάκης αρχίζει επαγγελματικά την παραγωγή οίνων σε παλιά πατητήρια.

Το 1952, η οικογένεια λαμβάνει μέρος στην 17η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου και της αποδόθηκε έπαινος για την ποιότητα των προϊόντων της.

Σήμερα η αμπελουργική και οινολογική παράδοση της Οικογένειας Δουλουφάκη συνεχίζεται από τον εγγονό Νίκο Γ. Δουλουφάκη, ο οποίος σπούδασε Οινολογία στην οινολογική σχολή της Alba στο Piemonte της Ιταλίας (Istituto Tecnico Agrario di Stato “Umberto I” – Viticoltura ed Enologia, Alba). Μετά το τέλος των σπουδών του, εργάστηκε σε οινοποιεία της περιοχής. Όταν επέστρεψε στην Κρήτη, το 1993, προχώρησε καταρχήν σε αναδιάρθρωση του ιδιόκτητου αμπελώνα με νέες ποικιλίες, χρησιμοποίηση μηχανικών μέσων και φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους καλλιέργειας.

Τα κρασιά του οινοποιείου Δουλουφάκη έχουν βραβευτεί στην Ελλάδα αλλά και σε κάποιους από τους πιο σημαντικούς Διεθνείς Διαγωνισμούς Οίνου, όπως τους Decanter, TEXSOM και SAKURA AWARDS, ενώ ταυτόχρονα αρκετοί οινοκριτικοί έχουν αξιολογήσει το μοναδικό χαρακτήρα τους.

Αμπελώνες

Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες Δουλουφάκη βρίσκονται σε υψόμετρο 350 περίπου μέτρων και η καλλιέργειά τους γίνεται χειρωνακτικά ή με μηχανικά μέσα. Είναι έκτασης 200 στρεμμάτων και βρίσκονται εντός της αμπελουργικής ζώνης των Δαφνών, στην Κρήτη. Είναι φυτεμένες πολλές ποικιλίες στα αμπέλια, κρητικές και μη, όπως: Βηλάνα, Βιδιανό, Μοσχάτο Σπίνας, Malvasia, Μαντηλάρι, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Λιάτικο, Κοτσιφάλι, Cabernet Sauvignon, Sangiovese και Syrah.

Όμως, εκτός από τα ιδιόκτητα αμπέλια, προμηθεύονται σταφύλια και από αγρότες που βρίσκονται στην περιοχή των Δαφνών, με τους οποίους υπάρχει μακρόχρονη και σταθερή συνεργασία. Οι αμπελώνες αυτοί είναι έκτασης 250 στρεμμάτων και είναι υπό την επίβλεψη του Νίκου Δουλουφάκη, ώστε να παίρνει σταφύλια καλής ποιότητας.

Γνωριμία με το οινοποιείο

Είτε είστε απλός οινόφιλος, είτε επιχειρηματίας στον τομέα του κρασιού, στο οινοποιείο Δουλουφάκη θα χαρούν να σας γνωρίσουν από κοντά.

Καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στο Ηράκλειο, είναι εύκολο να πάτε και θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε εκλεκτά κρητικά κρασιά, σε συνδυασμό με άλλες δραστηριότητες. Οργανώνει σχεδόν καθημερινά εξορμήσεις όπου μπορείτε να θαυμάσετε πανοραμική θέα της περιοχής, ξενάγηση στους χώρους παραγωγής κρασιού καθώς και γευσιγνωσία οίνου.

Παρακαλούμε κάντε κράτηση πριν μας επισκεφθείτε συμπληρώνοντας τη φόρμα κράτησης στην ιστοσελίδα μας https://www.douloufakis.wine.

Δυνατότητα πρόσβασης λεωφορείου
Δυνατότητα εκδηλώσεων
Γλώσσες ξενάγησης
Ξενάγηση στον αμπελώνα
Ξενάγηση στο οινοποιείο
Δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική
Πρόσβαση σε ΑΜΕΑ
Προβολή Video
Βιολογική
Εταιρία
Οινοποιείο Δουλουφάκη
Υπεύθυνος Επικοινωνίας
Κατερίνα Κοσμαδάκη
Οδός
Δαφνές
Νομός
Ηράκλειο
Δήμος
Ηρακλείου
Περιοχή
Δαφνές
Τ.Κ.
70011
Τηλέφωνο
+30 2810 792017
Email
info@douloufakis.wine
Ωράριο Επισκέψεων

Επισκέψιμο οινοποιείο από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:30-15:30, έπειτα από ραντεβού, κατά τη διάρκεια όλου του έτους. Είμαστε κλειστά κατά τις επίσημες αργίες.
Στις 10:00, 12:00 και 14:00 υπάρχουν προγραμματισμένες ξεναγήσεις, οπότε εάν επιλέξετε αυτές τις ώρες θα έχετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε καλύτερα.