Ελληνικές πηγές

Το Wines of Crete στην Εφημερίδα Συντακτών

Από την Εφημερίδα Συντακτών 6-2-2016 περισσότερα

Το Wines of Crete στο περιοδικό ΜΟΝΟΠΟΛ

Κείμενο - Εικονογράφηση: ΜΟΝΟΠΟΛΗ αναζήτηση ταυτότητας ήταν πάντα, ένα από τα «σημαντικά» θέματα συζήτησης πάνω στο κρητικό κρασί. Πολλά χρόνια πριν, ο Νίκος Μηλιαράκης Πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης είχε εκφράσει τον προβληματισμό τ... περισσότερα

Ταξιδεύοντας στην Κρήτη, μέσα από τα λευκά κρασιά της.

05 Ιουλ 2015 | Από την Μαριάννα Μακρύγιαννη AIWSΟ Κρητικός αμπελώνας διαθέτει πλούσια και μακρόχρονη ιστορία στην αμπελοκαλλιέργεια. Τα τελευταία χρόνια επιδεικνύει τεράστια ανάπτυξη και πρόοδο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αναβίωση και στην ανάδειξη τ... περισσότερα

Ταξιδέψαμε στο Ρέθυμνο και ανακαλύψαμε το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι

Απόσπασμα από το άρθρο που βρίσκεται ΕΔΩτου Λευτέρη Σαββίδη (news247.gr)Η επόμενη γενιά της γεύσης και του κρασιούΗ παραδοσιακή κρητική κουζίνα και διατροφή είναι το μοντέλο πρότυπο σε όλο τον κόσμο και αυτό είναι θέσφατο. Ένα ταξίδι όμως στο νησί αποκ... περισσότερα

Τα έβδομα βραβεία ποιότητας του «Γαστρονόμου» 2014

Δημοσίευση από την εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΚρητική «επανάσταση» - ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΤΟΥ - Δίκτυο Οινοπαραγωγών ΚρήτηςΗ ποιοτική άνοδος των κρασιών της Κρήτης αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στην κοινότητα των οινοφίλων εντός κι εκτός συνόρων. Ολοι έχουν ... περισσότερα

Βραβεία Ποιότητας "Γαστρονόμου": Λουτρό στην ελπίδα

Από τον Τ. Πικούνη| 12 Ιουνίου 2014 Κάθε φορά που βρίσκομαι στα Βραβεία Ποιότητας του "Γαστρονόμου" της "Καθημερινής", ελπίζω και θυμώνω ... . Με αυτή ακριβώς τη σειρά... Παρακολούθησα και φέτος-όπως κάθε χρόνο- την τελετή της απονομής των Βραβείων ... περισσότερα

Τα πρωτοπαλίκαρα της Κρήτης

Από τον Γ. Μιχαήλο | 7 Ιουνίου 2014 "Δεν είμαστε εμείς που ανακαλύψαμε τον τροχό... Κάνουμε απλά το αυτονόητο, αυτό το οποίο Γάλλοι και Ιταλοί κάνουν εδώ και πολλά χρόνια"... Αυτές ήταν κάποιες από τις πρώτες λέξεις του Νίκου Μηλιαράκη, οινοπαραγωγ... περισσότερα

ΟΙΝΟΤΙΚΑ 2014: ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΠΟΤΗΡΙΑ! (μέρος 2ο)

Γράφει ο Σίμος Γεωργόπουλος, Οινογράφος-SommelierΤα λευκά και τα ροζέ κρασιά με εντυπωσίασαν στα φετινά Οινοτικά. Πραγματικά δύσκολη η επιλογή αυτών που με κέρδισαν (επιλογές που μπορείτε να βρείτε στο πρώτο μέρος αυτού του post), ακόμα δυσκολότερη... περισσότερα

ΟΙΝΟΤΙΚΑ 2014: ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΠΟΤΗΡΙΑ! (μέρος 1ο)

Γράφει ο Σίμος Γεωργόπουλος, Οινογράφος-SommelierΜε μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν και φέτος τα  Οινοτικά.Η έκθεση του κρασιού που έλαβε χώρα στον Κήπο των Αισθήσεων στις Μαλάδες σημαδεύτηκε από μεγάλη προσέλευση επαγγελματιών και ερασιτεχνών τ... περισσότερα

ΟΙΝΟΤΙΚΑ 2014

Το κρητικό κρασί έχει βρει πλέον το δρόμο του και κυρίως έχει αναγνωριστεί ως μια εξαιρετική πρόταση για το τραπέζι του απαιτητικού καταναλωτή και των απανταχού οινόφιλων.Οι γηγενείς ποικιλίες, ο συνδυασμός τους με κάποιες ξενικές, το πλήθος των οινοποιεί... περισσότερα

Συνέντευξη με τον Νίκο Μηλιαράκη

Ο Νίκος Μηλιαράκης είναι Πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών Ν. ΗρακλείουΠοια είναι κατά τη γνώμη σας τα πλεονεκτήματα του κρητικού κρασιού;Τα πλεονεκτήματα του κρητικού κρασιού μάλλον είναι σε δυο άξονες πάντοτε. Ο ένας έχει να κάνει με το ίδιο το προϊόν κα... περισσότερα

Κρήτη όπως Κύπρος…

του Γιάννου Κωνσταντίνου  Προ ημερών βρέθηκα στην ωραία Κρήτη, όπου από τις 2 μέχρι τις 4 του τρέχοντος μηνός πραγματοποιήθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά η έκθεση Οινοτικά. Τα Οινοτικά είναι η καθιερωμένη ετήσια συνάντηση των παραγωγών του νησιού... περισσότερα

Αθηνόραμα: Κρήτη: ανανέωση στο αμπέλι, εξέλιξη στο ποτήρι

Δημοσιεύτηκε στις 15/10/2013Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ταξιδέψει και ίσως και να έχουμε γυρίσει την Κρήτη από άκρη σε άκρη. Πέρα απ’ όλα τα άλλα είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχουμε τιμήσει την κρητική κουζίνα και τα νοστιμότατα τοπικά προϊόντα. Πα... περισσότερα

Πυξίδα: Δίκτυο Οινοποιών Δυτικής Κρήτης – Οινοτουρισμός.

Η συνέντευξη έγινε το 2011 Θέμα : Δίκτυο Οινοποιών Δυτικής Κρήτης – Οινοτουρισμός.Πρόσωπο : Αντώνης Ντουράκης, πρόεδρος του Δικτύου Οι ειδικοί έχουν αποφανθεί ότι πέρα όλων των άλλων ισχυρό τουριστικό εργαλείο αποτελούν οι εμπειρίες πο... περισσότερα

Krasia.gr: Wines of Crete Ο Πρόεδρος Νίκος Μηλιαράκης μιλάει στο Oinos

Πόσα χρόνια υπάρχει το Wines of Crete;Η διαδικασία ξεκίνησε το 2006 από το δίκτυο οινοποιών Νομού Ηρακλείου. Η βάση της παραγωγής κρασιού στην Κρήτη -όπως και να το κάνουμε- είναι ο νομός Ηρακλείου, με δύο περιοχές ΠΟΠ, τα Πεζά, τις Αρχάνες και τις Δαφν... περισσότερα

Διεθνείς Ποικιλίες, Κρητική Ψυχή!

Κείμενο: Σίμος Γεωργόπουλος, Οινογράφος-Sommelier (14-06-2013)Ναι, τις βρίσκουμε παντού, αλλά όχι όπως στη Κρήτη! Και ο αμετανόητος λάτρης των γηγενών ποικιλιών Σίμος Γεωργόπουλος δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει!Κάθε φορά που ακούω την λέξη Κρήτη, στο... περισσότερα

Τα κρητικά διαμάντια!

Γράφει ο Σίμος ΓεωργόπουλοςΟ Σίμος Γεωργόπουλος βάζει στο μικροσκόπιο το Κρητικό κρασί και “βλέπει” τεράστιο δυναμικό και νοστιμιά.Εδώ και αρκετά χρόνια γράφω και ξαναγράφω για το κρασί του νησιού. Και αυτό όχι γιατί κατά το ήμισυ είμαι ... περισσότερα

WINES OF CRETE: Ένα ταξίδι ζωής...

αναρτήθηκε στις 28/04/2012 Ξέρετε τί εστί 'Wines of Crete'; Αν είστε ενεργός στο χώρο του κρασιού φυσικά και ξέρετε! Για τους φίλους που δεν γνωρίζουν πάντως, πρόκειται για ένα Δίκτυο τριάντα οινοποιείων της Κρήτης που σκοπό του έχει να προβάλλει ... περισσότερα

Μια ξενάγηση στον γοητευτικό κόσμο του Κρητικού Αμπελώνα [video]

Δημοσίευση 2/10/2014Μέσα από ένα ολιγόλεπτο βίντεο, το Wines of Crete παρουσιάζει την ιδιαιτερότητα αλλά και την αξία των κρητικών κρασιών.Ξεκινώντας με μια σύντομη ιστορική αναδρομή από τον αρχαίο Μινωικό πολιτισμό, απ’ όπου ξεκίνησε η αρχαιότ... περισσότερα

Ξεχασμένες ποικιλίες κρασιών αναβιώνουν στην Κρήτη

27/06/2012της Κικής Τριανταφύλλη Η δύναμη των Ελλήνων οινοπαραγωγών βρίσκεται στις τοπικές ποικιλίες. Οι Κρητικοί, μάλιστα, που μέσα σε μόλις δέκα χρόνια έχουν κάνει πραγματικά θαύματα, το κατάλαβαν εγκαίρως αυτό και άρχισαν να αναδεικνύουν με τον καλύ... περισσότερα

Η Νέα Οινική Κρήτη

ΑΘΗΝΑ 17/03/2013 Η Κρήτη πήρε μπροστά. Επιτέλους άλλη μια οινική Περιφέρεια που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές, οργανώνεται, συσπειρώνεται και εκτοξεύει τα κρασιά της εκεί που θα έπρεπε να βρίσκονται χρόν... περισσότερα

Άρωμα γυναίκας στον οίνο της Κρήτης

03-03-2013Είναι δυναμικές, καταρτισμένες κι έβαλαν ... το χεράκι τους σε ένα ανδροκρατούμενο χώρο, αυτόν του κρασιού.Της Κορίνας ΚαφετζοπούλουΟ οίνος της Κρήτης  τα τελευταία χρόνια έπεσε σε … γυναικεία χέρια, και καλά το έκανε!Άφησαν τον... περισσότερα

Σπάνιες λευκές ελληνικές ποικιλίες

Ανδρουλιδάκης Α. Ν., Λούκας Γιώργος ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  14/09/2012Συγκεντρώσαμε 30 δείγματα λευκών κρασιών, που προέρχονται από τις λιγότερο γνωστές ελληνικές ποικιλίες σταφυλιού και επιλέξαμε τις 10, κατά τη γνώμη μας, καλύτερες ετικέτες.Κυδωνίτσ... περισσότερα

Κρήτη, στην υγειά μας!

της A.V. TEAM 20/03/2013Τα κρητικά κρασιά σαρώνουν τα βραβεία Κάτι γίνεται με τα κρητικά κρασιά και σίγουρα είναι καλό. Αν και φημισμένη η Κρήτη στην αρχαιότητα για τους οίνους της, και παρότι η ντόπια κουζίνα της κάνει θραύση εδώ και αρκετά ... περισσότερα

Το Wines of Crete στο Visit Greece

Tο κρασί είναι μία από τις πιο δυνατές εμπειρίες που μπορεί να έχει ένας επισκέπτης, δεν συμφωνείτε; Η Κρήτη είναι από τα μέρη που με βεβαιότητα θα σας προσφέρει από τις πιο δυνατές οινικές εμπειρίες και συγκινήσεις που σας επιφυλάσσει η Ελλάδα.&n... περισσότερα

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ Κλίμα για ποικιλία κρασιών

Γράφει: Δημήτρης Μαριδάκης - 5 Απριλίου 2013 Περίπου το 15 – 30% της παραγωγής κρασιού στην Κρήτη εξάγεται στο εξωτερικό με τις μεγαλύτερες ποσότητες να απορροφώνται από την εγχώρια αγορά και τους ξένους επισκέπτες που έρχονται στην... περισσότερα

ΟΙΝΟΤΙΚΑ 2013: Συμπεράσματα και εκτιμήσεις

11 Μαρτίου 2013ην περασμένη Δευτέρα ολοκληρώθηκε η τριήμερη έκθεση των οινοποιών της Κρήτης «ΟΙΝΟΤΙΚΑ 2013», η οποία διοργανώθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά από το δίκτυο οινοποιών Κρήτης.Η Κρήτη, ένα μέρος που όλοι πρέπει να επισκεφτείτε... περισσότερα

Μεγάλη επιτυχία τα “Οινοκρητικά 2013″ | Ανοδική πορεία για τα κρητικά κρασιά

11 Μαρτίου 2013Σταθερή πορεία προς τα πάνω παρουσιάζει το κρητικό εμφιαλωμένο κρασί τα τελευταία χρόνια, παρά τις δυσκολίες και την οικονομική κρίση. Στα φετινά ‘Οινοκρητικά 2013′ η παρουσία των ανθρώπων της εστίασης ήταν κάτι παραπάνω από... περισσότερα

Οι φημισμένοι «πάσσοι» της Κρήτης

Της Σταυρούλας Κουράκου24.03.2002 O Διοσκορίδης, Ελληνας γιατρός του ρωμαϊκού στρατού και πατέρας της Φαρμακολογίας, στο έργο του «Περί ύλης ιατρικής», αφού περιγράψει διαφόρους οίνους, έρχεται σ' αυτούς που ονομάζουμε ακόμη και σήμε... περισσότερα

Οίνοι «πάσσοι» στη Σαντορίνη και στην Κρήτη

10.02.2002Της Σταυρουλας ΚουρακουO Πολύβιος, Ελληνας ιστορικός του 2ου αιώνα π.Χ., που έζησε 17 χρόνια στη Ρώμη, το επιβεβαιώνει: O πάσσος παράγεται από σταφίδες. Μας λέει, ακόμη, ότι στη Ρώμη των χρόνων εκείνων, ήταν αυστηρά απαγορευμένο στις γυναίκε... περισσότερα

Η οινοποιός – οινολόγος Μαρία Τιτάκη μας ενημερώνει για τα είδη συσκευασίας και εμφιάλωσης

Αμαδημοσίευση από την Cretan Food NewsH Cretan Food News φιλοξενεί την οινοποιό – οινολόγο Μαρία Τιτάκη, η οποία μας κάνει αναφορά στα είδη συσκευασίας και εμφιάλωσης του κρασιού.1) Ποίος είναι ο σκοπός της συσκευασίας στο κρασί και ποιες είναι οι ... περισσότερα
Κορυφή