ΝΕΑ

Μια ξενάγηση στον γοητευτικό κόσμο του Κρητικού Αμπελώνα [video]

Μέσα από ένα ολιγόλεπτο βίντεο, το Wines of Crete παρουσιάζει την ιδιαιτερότητα αλλά και την αξία των κρητικών κρασιών.

Ξεκινώντας με μια σύντομη ιστορική αναδρομή από τον αρχαίο Μινωικό πολιτισμό, απ’ όπου ξεκίνησε η αρχαιότερη και συστηματικότερη παραγωγή κρασιού στην Ευρώπη, μέχρι τη σύγχρονη εποχή όπου ο κρητικός οίνος “ξανακερδίζει” τις παγκόσμιες αγορές, το ακόλουθο βίντεο είναι μια περιεκτικότατη περιγραφή των θησαυρών της κρητικής γης.

Το ήπιο κλίμα, τα ηλιόλουστα καλοκαίρια, το πλούσιο έδαφος αλλά και οι άφθονες  βροχοπτώσεις κατά το φθινόπωρο και τον χειμώνα, είναι μερικά από τα δώρα της Φύσης που σε συνδυασμό με τη σύγχρονη προηγμένη τεχνογνωσία και την απαράμιλλη αγάπη των παραγωγών, καθιστούν το κρητικό κρασί πραγματικά μοναδικό

Καθημερινοί άνθρωποι αλλά και ειδήμονες στον τομέα του κρασιού, όπως ο διευθυντής του Ινστιτούτου Αγροτικών Ερευνών της Γαλλίας, Yves Herody αλλά και ο Αρχισυντάκτης του περιοδικού “Vinum”, Tomas Vaterlaus περιγράφουν τη δική τους προσωπική εμπειρία, όσων αφορά το κρητικό κρασί και πλέκουν έναν διθύραμβο για τη γεύση και τα αρώματα του. Χαρακτηριστικά αναφέρονται μερικές ποικιλίες αμπέλου όπως το Βιδιανό, η Βιλάνα, το Κοτσιφάλι και το Μαντηλάρι που έχουν κερδίσει δικαίως μια θέση στις πρωταρχικές προτιμήσεις των απανταχού λατρών του κρασιού.

Αυτό το άκρως ενδιαφέρον βίντεο είναι μια συμπαραγωγή του Δικτύου Οινοποιών Νομού Ηρακλείου, του Δικτύου Οινοποιών Δυτικής Κρήτης και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου που μάλιστα δέχτηκε χρηματοδοτική βοήθεια από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δείτε το και ανακαλύψτε περισσότερα για τα κρητικά κρασιά.

Πηγή

Περισσότερα Νέα