ΝΕΑ

WINES OF CRETE: Ένα ταξίδι ζωής…

Ξέρετε τί εστί ‘Wines of Crete’; Αν είστε ενεργός στο χώρο του κρασιού φυσικά και ξέρετε! Για τους φίλους που δεν γνωρίζουν πάντως, πρόκειται για ένα Δίκτυο τριάντα οινοποιείων της Κρήτης που σκοπό του έχει να προβάλλει το Κρητικό κρασί, να αναδείξει τους Δρόμους του Κρασιού με τα οινοποιεία, τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους που τα περιβάλλουν, και τελικά να προτείνει μια εναλλακτική δραστηριότητα στους επισκέπτες του θρυλικού νησιού. Αξίζει μια επίσκεψη στο καταπληκτικό portal που έχουν στήσει, για να καταλάβετε πόσο όμορφα προβάλλουν τον Κρητικό οινοτουρισμό. Και πατήστε εδώ για τον αντίστοιχο χάρτη!

Κάθομαι λοιπόν στο ωραίο μου σπιτάκι και ντριν, χτυπάει το τηλέφωνο. Το άτιμο, δεν ξέρεις τι να περιμένεις από δάυτο… (Μόνο εγώ το μισώ;). Τεσπά, χτυπάει και σκέφτομαι “τώρα για καλό είναι; το σηκώνω ή το μουντζώνω;” -που λέει και ο Κηλαηδόνης!

Καλά που το σήκωσα δηλαδή, καθώς στην άλλη γραμμή του σύρματος ήταν ο Αντώνης Ντουράκης: “Πώς σου φαίνεται να κάνεις ένα οδοιπορικό στην Κρήτη, να επισκεφτείς όλα τα οινοποιεία του δικτύου μας και να αποτυπώσεις ύστερα την εμπειρία σου;”. Τα είδα όλα! Δεν σκέφτηκα καν τις ημερομηνίες. Είπα αντανακλαστικά “Με ενδιαφέρει!”. Όλα τα υπόλοιπα θα μπορούσαν να διευθετηθούν!

Έκανα δύο ταξίδια. Ένα στην Δυτική πλευρά, στα οινοποιεία των Χανίων και του Ρεθύμνου (5-8 Απριλίου) και ένα άλλο, μετά το Πάσχα, στο Ηράκλειο και το Λασίθι (18-23 Απριλίου). Φυσικά δυσκολεύομαι να γράψω. Είναι δύσκολο να βρεις λέξεις να μεταφέρουν τα συναισθήματα χωρίς να τα καταστρέψεις, φράσεις που να αποτυπώνουν τις ενεργειακές δονήσεις του νησιού και των ανθρώπων της χωρίς να του παίρνουν τη μαγεία.

Η Κρήτη έτσι όπως την ζήσαμε εγώ και συνοδοιπόροι μου, είναι μια εμπειρία ζωής, το τέλειο μέρος για να χαθείς βαθιά, πολύ βαθιά… Στους ανθρώπους, τις συνήθειές τους, τον τρόπο ζωής τους, τα οράματα, τα όνειρά τους! Συναντήσαμε τόσους διαφορετικούς ανθρώπους, τόσο διαφορετικές φιλοσοφίες… Όλους πάντως τους ένωνε ένα στοιχείο: η ανόθευτη, ειλικρινής αγάπη για το καλό κρασί και τη ζωή. Το κρασί εξάλλου είναι η χαρά της ζωής και της γονιμότητας και το πολυτιμότερο δώρο των θεών στους ανθρώπους…

Στο cd player του αυτοκινήτου (όχι, δεν πήγα με ποδήλατο αυτή τη φορά!) έπαιξε πολύ το ‘Χρονικό’ και η ‘Ιθαγένεια’ του Γιάννη Μαρκόπουλου με ερμηνευτή τον Ξυλούρη. Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο soundtrack. Ευχαριστώ το Δίκτυο που μου προσέφερε την ευκαιρία να ζήσω μια εμπειρία ζωής. Και τους ανθρώπους της Κρήτης που έβαλαν χρώμα στο ταξίδι μας. Μείνετε συντονισμένοι! Αναμένονται πολλές κουζουλάδες!!

Πηγή

Περισσότερα Νέα