ΝΕΑ

Τα έβδομα βραβεία ποιότητας του «Γαστρονόμου» 2014

Τα έβδομα βραβεία ποιότητας του «Γαστρονόμου» 2014
Δημοσίευση από την εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Κρητική «επανάσταση» – ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΤΟΥ – Δίκτυο Οινοπαραγωγών Κρήτης

Η ποιοτική άνοδος των κρασιών της Κρήτης αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στην κοινότητα των οινοφίλων εντός κι εκτός συνόρων. Ολοι έχουν εντυπωσιαστεί από το νέο κύμα της οινοπαραγωγής του νησιού, που προσφέρει χαρακτήρα, μοναδικότητα και ποιότητα.Υπεύθυνοι για την αλλαγή, μια νέα γενιά οινοποιών οι οποίοι μαζί με τους πλέον ανοιχτόμυαλους εκπροσώπους της προηγούμενης γενιάς, έχουν έρθει σε επαφή με σπουδαίες διεθνείς οινοπαραγωγικές παραδόσεις και έχουν μεταφέρει τις νέες αντιλήψεις στα οινοποιεία τους. Το Δίκτυο Οινοπαραγωγών Κρήτης Wines of Crete ενώνει τα σημαντικότερα οινοποιεία του νησιού σε μια προσπάθεια ανάδειξης του κρητικού αμπελώνα. Μια προσπάθεια που έχει αποδώσει τα μέγιστα, παρουσιάζοντας κρασιά με χαρακτήρα, που αναδεικνύουν τη μοναδικότητα γηγενών ποικιλιών, όπως το Κοτσιφάλι, το Μανδηλάρι, το Βιδιανό, η Βηλάνα, το Θραψαθήρι και το Μοσχάτο Σπίνας, μπολιάζοντάς τα συγχρόνως με κοσμοπολίτικο αέρα. Στην απονομή μας την παράσταση έκλεψε ο Γιώργος Πίττας, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, υπεύθυνος για το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό». «Σκέφτομαι τρόπους για να εντάξω τα κρητικά κρασιά στο ελληνικό πρωινό», μας είπε προκαλώντας το γέλιο του κοινού.

Δίκτυο Οινοπαραγωγών Κρήτης, 2810-300.688, www.winesofcrete.gr.

Το βραβείο απένειμε ο κ. Γιώργος Πίττας, μέλος του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, υπεύθυνος για το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 15-6-2014

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 15-6-2014 (2ο δημοσίευμα)

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 13-6-2014

Περισσότερα Νέα