ΝΕΑ

Ταξιδέψαμε στο Ρέθυμνο και ανακαλύψαμε το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι

Tου Λευτέρη Σαββίδη (news247.gr)

Απόσπασμα από το άρθρο που βρίσκεται ΕΔΩ

Η επόμενη γενιά της γεύσης και του κρασιού

Η παραδοσιακή κρητική κουζίνα και διατροφή είναι το μοντέλο πρότυπο σε όλο τον κόσμο και αυτό είναι θέσφατο. Ένα ταξίδι όμως στο νησί αποκαλύπτει την προσπάθεια των νέων ανθρώπων να πιάσουν το νήμα από εκεί που το άφησαν οι πατέρες τους.

Ο Βασίλης στο Κάστρο της Φορτέτζας είναι ίσως το πιο φημισμένο ρακάδικο της πόλης, ιδανικό για καλή παρέα και παραδοσιακό μεζέ. Στα σπλάχνα της παλιάς πόλης όμως ανακαλύψαμε και την Αυλή, ένα εστιατόριο που με τα ίδια αγνά, παραδοσιακά υλικά της Κρήτης ετοιμάζει πιο μοντέρνα, αλλά το ίδιο γευστικά πιάτα και το οποίο έχει βραβευτεί στο παρελθόν με χρυσό σκούφο, ενώ διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα κελάρια στο νησί. Ιδανικό μέρος για να γνωρίσουμε το κρητικό κρασί.

Δοκιμάζουμε τα ξεχωριστά κρασιά της Κρήτης, με τους ειδικούς των Δρόμων του Κρασιού να μας εξηγούν την ιστορία κάθε κτήματος στο νησί

Στον ίδιο χώρο, στο Winebar Οινοθήκη συναντήσαμε τους εκπροσώπους των Δρόμων του Κρασιού. Ένας φορέας που αναλαμβάνει να κάνει γνωστούς τους αμπελώνες της Κρήτης, τις μοναδικές ποικιλίες της και τα υπέροχα κρασιά της. Δεκάδες ποικιλίες σε λευκά, κόκκινα και ροζέ κρασιά, κάθε ένα με τη δική του ιστορία και τον ξεχωριστό του χαρακτήρα. Ξεχωρίσαμε το λιαστό, γλυκό κρασί που παρασκευάζεται από σταφύλι που έχει παραμείνει στον ήλιο για δέκα μέρες μετά τη συγκομιδή του, πριν μπει στα βαρέλια για την τελική του ζύμωση.

Δείτε ένα εντυπωσιακό μίνι ντοκιμαντέρ για τους κρητικούς αμπελώνες

  

Όμως, το γαστρονομικό ταξίδι δεν περιορίζεται στα στενά όρια της πόλης. Ο Αλέκος, στο χωριό Αρμένοι, λίγο έξω από το Ρέθυμνο κατάφερε να κερδίσει και τον δικό μας θαυμασμό, εκτός φυσικά από το βραβείο Κρητικής Κουζίνας που του έχει απονεμηθεί. Στα highlights, πέραν φυσικά των απίστευτα μαγειρεμένων κρεατικών – από χοιρινό, μοσχάρι έως και αρνί – η γλυκιά σφακιανή πίτα με τυρί, σερβιρισμένη με απολαυστικό γλυκό του κουταλιού κυδώνι.

Περισσότερα Νέα