Ε.Α.Σ. Ηρακλείου

Ε.Α.Σ. Ηρακλείου

H Ένωση Ηρακλείου κατέχει μια σημαντική θέση στον τομέα του κρασιού στον νομό Ηρακλείου. Οινοποιεία της υπάρχουν στις θέσεις Δαφνές, Αρκαλοχώρι και ένα σύγχρονο εμφιαλωτήριο κρασιού στις Μαλάδες. Προς αντικατάσταση παλαιότερων εγκαταστάσεων πρόσφατα ολοκληρώθηκε η δημιουργία νέου υπερσύγχρονου οινοποιείου στη θέση Παλιανή, Ηρακλείου.

Επικοινωνία
Ε.Α.Σ Ηρακλείου 70011 Αυγενική Ηράκλειο T +302810250164

Σκοπός της δημιουργίας των νέων αυτών εγκαταστάσεων ήταν ο εξοπλισμός ενός Οινοποιείου με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας με απώτερο στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου.

Σε μια έκταση 50 στρεμμάτων «παντρεύεται» ο σύγχρονος τρόπος οινοποίησης, η παραδοσιακή εμπειρία της Κρήτης στο κρασί και η ομορφιά της Τέχνης , με έργα που διαχέουν το χώρο.

Είναι μια σύγχρονη μονάδα εμφιάλωσης με δυναμικότητα 3000 φιάλες/ώρα, διαθέτει ανοξείδωτες δεξαμενές χωρητικότητας 2000 τόνων και 400 δρύινα βαρέλια για την παλαίωση του ερυθρού κρασιού.

Η Ε. Α. Σ. Ηρακλείου ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 1927. Καλύπτει όλους τους τομείς παραγωγής που αφορούν τη συγκέντρωση, επεξεργασία, τυποποίηση και διάθεση των τοπικών αγροτικών προϊόντων (κρασί, ελαιόλαδο, επιτραπέζια σταφύλια, ξύδι).

Το κρασί είναι ένα από τα αγαθά που χαρίζει απλόχερα η κρητική γη.

Η Ε. Α. Σ. Ηρακλείου διαθέτει Οινοποιεία στις Δαφνές και στο Αρκαλοχώρι.

Το 2007, σε μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων της οργάνωσης, ολοκληρώθηκε η δημιουργία του νέου υπερσύγχρονου οινοποιείου στη θέση Παλιανή, στο Ν. Ηρακλείου σε μια έκταση 50 στρεμμάτων.

Οι νέες αυτές εγκαταστάσεις είναι εξοπλισμένες με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, με τη βοήθεια των οποίων προσφέρει στους καταναλωτές προϊόντα ανώτερης ποιότητας.

Δυνατότητα πρόσβασης λεωφορείου
Συμβατική Καλλιέργεια
Πρόσβαση Internet
Γλώσσες ξενάγησης
Ξενάγηση στο οινοποιείο
Προβολή Video
Εταιρία
Ε.Α.Σ Ηρακλείου
Υπεύθυνος Επικοινωνίας
Αντώνης Μελάκης
Οδός
Αυγενική
Νομός
Ηράκλειο
Δήμος
Ηρακλείου
Περιοχή
Αυγενική
Τ.Κ.
70011
Τηλέφωνο
+302810250164
Κινητό
+306972509829
Email
info@agrunion.gr
Ωράριο Επισκέψεων

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07:30 – 14:30 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ