 
                                                    Αμπελώνες Καραβιτάκη
                        Karavitakis Merlot
Το όνομα Merlot εικάζεται ότι δόθηκε από τη Γαλλική λέξη ”Merle”, που σημαίνει ”κοτσύφι” και φαίνεται να αρέσκεται στα πρώιμα γλυκά σταφύλια της ποικιλίας. Προερχόμενα από τους ιδιόκτητους αμπελώνες τα σταφύλια οινοποιούνται με κλασική ερυθρά οινοποίηση, με παραμονή των φλοιών με το μούστο για 10 ημέρες σε θερμοκρασίες 25 – 28 oC. Σαν αποτέλεσμα έχουμε ένα κρασί που μετά από 18 μήνες παλαίωση σε δρύινο γαλλικό βαρέλι, αναπτύσσει αρώματα φρούτων του δάσους, βανίλιας και σοκολάτας. Γεμάτο στο στόμα με ”γλυκές” τανίνες.
                                        Χρώμα Κρασιού
                                        Κόκκινο
                                    
                                                                                                    
                                        Ποικιλία
                                        Merlot
                                    
                                                                                                    
                                        Τύπος Κρασιού
                                        Ξηρός
                                    
                                                                                                    
                                        Τύπος Κρασιού (CO2)
                                        Ήσυχος
                                    
                                                                                                    
                                        Τύπος Καλιέργειας
                                        Συμβατική