ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καλαμποκόσουπα με καπνιστό σκουμπρί και τομάτα με ένα ποτήρι Πλυτό Π.Γ.Ε. Κρήτη

Καλαμποκόσουπα με καπνιστό σκουμπρί και τομάτα με ένα ποτήρι Πλυτό Π.Γ.Ε. Κρήτη

Γευστικό ταίριασμα: τραγανή οξύτητα και αρώματα εσπεριδοειδών συμπληρώνουν τη φρεσκάδα της τομάτας και του καλαμποκιού, ενώ η ορυκτώδης επίγευση ισορροπεί τον έντονο καπνιστό χαρακτήρα από το σκουμπρί.

ΥΛΙΚΑ

Σκουμπρί παστό

5 καλαμπόκια

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 μεσαία πατάτα

½ καρότο

κρασί

τοματίνια

30 γρ βούτυρο  ή ανθόγαλο

εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

300 γρ ζωμό λαχανικών

αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Με ένα μαχαίρι καθαρίζουμε το καλαμπόκι, κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια, την πατάτα και  το καρότο. Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο και βούτυρο τα λαχανικά και σβήνουμε με κρασί (πλυτό) και προσθέτουμε το ζωμό. Σιγοβράζουμε να μαλακώσει το καλαμπόκι και τα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε πάπρικα.

Αλέθουμε με ένα ραβδομπλέντερ, σουρώνουμε και περνάμε από σίτα.

Σε ένα πιάτο κόβουμε τοματίνια και προσθέτουμε φιλέτα από καπνιστό σκουμπρί.

Σερβίρουμε την καλαμποκόσουπα με μερικές σταγόνες εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.