Οινοποιείο Ανώσκελη


Σ’ ένα μικρό χωριό της επαρχίας Κισσάμου, την Ανώσκελη, τόπο καταγωγής της οικογένειας Μαμιδάκη, κτίστηκε πριν από πολλά χρόνια ένα ελαιουργείο για την επεξεργασία και εκμετάλλευση του ελαιόλαδου που παρήγαγε η οικογένεια.

Με τα χρόνια η παραγωγή μεγάλωσε, η φήμη του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου εξαπλώθηκε και η ανάγκη για εκσυγχρονισμό της παραγωγής οδήγησε την οικογένεια στην κατασκευή νέου ελαιουργείου με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές, αλλά και στην απόφαση να διαθέσει το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στην Ελληνική και Διεθνή αγορά με την ονομασία ΑΝΩΣΚΕΛΗ, τιμώντας έτσι τον τόπο καταγωγής της.

Σταδιακά η εταιρεία επεκτάθηκε και στην καλλιέργεια και διάθεση Κρητικού οίνου, αρχικά με την ονομασία ΑΝΩΣΚΕΛΗ, ενώ από το 2011 διαθέτει στην αγορά λευκό και ερυθρό ξηρό οίνο με την ονομασία ΑΝΩ ΠΛΑΓΙΑ. Ολα τα αμπέλια, που είναι βιολογικές καλλιέργειες, βρίσκονται μέσα και γύρω από το χωριό. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι Cabernet Sauvignon, Syrah, Grenache, Ασύρτικο, Μαλαγουζιά και Βηλάνα.

Η Αγροτική Εταιρεία ΑΝΩΣΚΕΛΗ Α.Β.Ε.Ε. παράγει, συσκευάζει και διαθέτει εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, καθώς και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας. Και τα δύο αυτά προϊόντα διαθέτουν Π.Ο.Π. Κολυμβαρίου. Η εταιρεία ελέγχει πλήρως όλη τη διαδικασία, από τη συγκομιδή της ελιάς έως και την παραγωγή του τελικού προϊόντος. Η παραγωγή του ελαιόλαδου γίνεται εν ψυχρώ, ενώ η όλη διαδικασία είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001 και ISO 22000.

Η εταιρεία μας αποτελεί μέρος του Ομίλου Αφων Μαμιδάκη, αλλά πάνω απ’όλα στηρίζεται στο μεράκι και την αγάπη της οικογένειας αυτής.

Μόλις 28km νότια της πόλης των Χανίων με κατεύθυνση προς Παλαιόχωρα  είναι ένα από τα λίγα οινοποιεία που συνδυάζει εγκαταστάσεις Οινοποιείου και Ελαιουργείου. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την διαδικασία παραγωγής οίνου και ελαιολάδου και να δοκιμάσουν τα εξαιρετικής ποιότητας βραβευμένα σε διεθνής διαγωνισμούς προϊόντα μας.

Με μια επίσκεψη στις εγκαταστάσεις μας εκτός από την παρουσίαση της καλλιέργειας, παραγωγή και τυποποίησης κρασιού και του ελαιολάδου, στο χώρο μας η ομάδα της Ανώσκελης οργανώνει:
– Γευστικές ξεναγήσεις και δοκιμές στα ελληνικά και στα αγγλικά

– Γευστικές δοκιμές σε συνδυασμό με Κρητικά snack

– Φιλοξενία εικαστικών δρώμενων
– Παρουσιάσεις δημιουργιών Κρητικής κουζίνας με βάση τα προϊόντα μας
– Σεμινάρια και παρουσιάσεις για οινόφιλους και επαγγελματίες του κλάδου του ελαιολάδου

Ενημερωθείτε, γευθείτε και ανακαλύψτε τα μυστικά του εξαιρετικού ελαιόλαδου και μοναδικών ποικιλιών κρασιού σε ένα αυθεντικό Κρητικό περιβάλλον

Λευκό     Λευκό
Οινοποιείο Ανώσκελη ΑΝΩΣΚΕΛΗ - ΑΝΩ ΠΛΑΓΙΑ Λευκός

Ροζέ     Ροζέ
Οινοποιείο Ανώσκελη ΑΝΩΣΚΕΛΗ - Άνω πλαγιά Ροζέ

Κόκκινο     Κόκκινο

Γλώσσες ξενάγησης Γλώσσες ξενάγησης Δυνατότητα εκδηλώσεων Δυνατότητα εκδηλώσεων Ξενάγηση στο οινοποιείο Ξενάγηση στο οινοποιείο
Πρόσβαση Internet Πρόσβαση Internet Πρόσβαση σε ΑΜΕΑ Πρόσβαση σε ΑΜΕΑ Πώληση λοιπόν ποϊόντων Πώληση λοιπόν ποϊόντων
Υπεύθυνος Επικοινωνίας:

Οδός: Ανώσκελη
Νομός: Χανίων
Δήμος: Δήμου Πλατανιά
Περιοχή: Ανώσκελη
Τ.Κ.: 73002

Τηλέφωνο: 2824083127
Κινητό:
E-mail: tastingtour@anoskeli.gr

Ωράριο Επισκέψεων:

Δευτέρα έως και Σάββατο από 10πμ έως 6μμ από μέσα Μαρτίου έως μέσα Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας με email ώστε να κανονίσουμε το ραντεβού της επίσκεψής

 


Στοιχεία Επικοινωνίας:
Οινοποιείο Ανώσκελη
Ανώσκελη, Δήμου Πλατανιά
73002
Χανιά, Κρήτη, Ελλάδα
 
Τηλέφωνο: 28240 83127
Fax: 28240 31709

 

Φόρμα Επικοινωνίας
Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά
Κορυφή