Γαύρος ξιδάτος

Υλικά
  • 3 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 κιλό γαύρο
  • 2 φλιτζάνια ξίδι
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι ψιλό

Εκτέλεση:

Πλένουµε τον γαύρο και τον καθαρίζουµε αφαιρώντας τα εντόσθια και τα κεφάλια. Τον αλατίζουµε και τον βάζουµε σε ένα µπολ.Ρίχνουµε το ξίδι, σκεπάζουµε µε ένα πιάτο και τον αφήνουµε για 4 ώρες.Τον στραγγίζουµε από το ξίδι και τον ανοίγουµε µε ένα µαχαιράκι στα δύο και αφαιρούµε το µεσαίο κόκαλο.Ρίχνουµε τα φιλέτα γαύρου ξανά στο ξίδι και τα αφήνουµε εκεί για άλλες 2 ώρες µέχρι να ασπρίσουν.
Τα τραβάµε από το ξίδι και τα βάζουµε σε ένα γυάλινο βάζο.
Τα σκεπάζουµε µε το ελαιόλαδο και τα φυλάµε σε δροσερό µέρος ή στο ψυγείο.
Διατηρούνται 5-6 µήνες.


Κορυφή