ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σφακιανή πίτα με μέλι και καρύδια με ένα ποτήρι Μοσχάτο Σπίνας Π.Γ.Ε. Κρήτη

Σφακιανή πίτα με μέλι και καρύδια με ένα ποτήρι Μοσχάτο Σπίνας Π.Γ.Ε. Κρήτη

Γευστικό ταίριασμα: Ισορροπημένη οξύτητα, αρώματα από άνθη και κρητικά βότανα συνδυάζονται άρτια με την υπόξινη γεύση του  τυριού  και τη γλυκύτητα του μελιού, ενώ αναδεικνύεται ο καβουρδισμένος χαρακτήρας των ξηρών καρπών.

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

500 γρ. αλεύρι

250 γρ. νερό, ή μια μεγάλη κούπα

1 σφηνάκι ρακή

1 σφηνάκι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι

 

Για τη γέμιση

½ κιλό φρέσκια μυζήθρα, ή γαλομυζήθρα

200 γρ. τυρί μαλάκα

Λίγο αλάτι

 

Για το γαρνίρισμα

μέλι, καρύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνουμε τα υλικά για τη ζύμη, προσθέτοντας τα υγρά λίγα λίγα και ξεκουράζουμε για μισή ώρα.

Έπειτα φτιάχνουμε τη γέμιση, αναμειγνύοντας όλα τα υλικά.

Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 70- 80 γρ, κάνουμε μια μικρή φωλιά και προσθέτουμε 30- 40 γρ. τυρί και κλείνουμε από πάνω, κάνοντας ένα στρογγυλό μπαλάκι.

Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε τις πιτούλες απαλά, σε διάμετρο 18- 20 εκατοστά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο αντικολλητικό τηγάνι, που έχουμε καλύψει με ελάχιστο ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε με μέλι και καρύδια.