ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρεβίθια λεμονάτα με ένα ποτήρι Θραψαθήρι Π.Γ.Ε. Κρήτη

Ρεβίθια λεμονάτα με ένα ποτήρι Θραψαθήρι Π.Γ.Ε. Κρήτη

Γευστικό ταίριασμα: Αν και ήπιας οξύτητας, ο φρουτώδης χαρακτήρας και ο όγκος του δένουν όμορφα με το γήινο χαρακτήρα του πιάτου.

ΥΛΙΚΑ

Συνταγή:

 

½ κιλό ρεβίθια

1 κρεμμύδι μεγάλο

1 σκελίδα σκόρδο

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Νερό

1 λεμόνι

1 νεράντζι

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Φύλλα λεμονιάς ή νεραντζιάς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια αποβραδίς.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα ρεβίθια.

Σβήνουμε με λευκό κρασί (Θραψαθήρι), προσθέτουμε νερό και τα φύλλα λεμονιάς, ή νεραντζιάς και σιγοβράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και δένουμε με αλευρολέμονο, ρίχνοντας στο σιγά σιγά στην κατσαρόλα, μέχρι να χυλώσει.