ΝΕΑ

Το Βιδιανό – Μια παλαιά γηγενής λευκή ποικιλία που εξελίσσεται σε σύγχρονη «αρχόντισσα» των κρασιών της Κρήτης.

Το Βιδιανό – Μια παλαιά γηγενής λευκή ποικιλία που εξελίσσεται σε σύγχρονη «αρχόντισσα» των κρασιών της Κρήτης.
Γράφει η Μαρία Τιτάκη, Οινολόγος - Οινοποιός

Μια παλαιά γηγενής λευκή ποικιλία που εξελίσσεται σε σύγχρονη «αρχόντισσα» των κρασιών της Κρήτης.

Η ποικιλία: Μια σπάνια ποικιλία της Κρήτης (Ρέθυμνο) που είχε σχεδόν αφανιστεί. Οι οινοποιοί της Κρήτης όμως τα τελευταία χρόνια αναγνώρισαν την δυναμική της και την καλλιέργησαν εκ νέου δίνοντας της μια νέα προοπτική που ανέδειξε το πλούσιο και πολύπλοκο δυναμικό της. Έχει χαρακτηριστεί ως το ελληνικό Viognier και δικαίως κλέβει τις εντυπώσεις.

Τα κρασιά: πολύπλοκα με αρωματική και γευστική ισορροπία. Μας δίνει κομψά και ταυτόχρονα ζωηρά κρασιά χάρης στην μέτρια οξύτητά της. Αρώματα που προσεγγίζουν όλη την ποικιλία των λευκών και κίτρινων φρούτων και κυρίως των πηρηνόκαρπων (βερίκοκο, ροδάκινο), των εσπεριδοειδών (αχλάδι, περγαμόντο, κυδώνι), αλλά και τα λευκών λουλουδιών (γιασεμί). Στο στόμα είναι εύρωστο και λιπαρό, με αποτέλεσμα να καταλήγει αρκετά πλούσιο και πολύπλοκο.

Συμμετέχει σε τοπικούς και ποικιλιακούς οίνους.

Περισσότερα Νέα