ΝΕΑ

Newsletter Νοέμβριος 2015

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα: “Το Αμπέλι και η Οινοποίηση”.

Το Wines of Crete, συμμετείχε στην ανοικτή συζήτηση με θέμα «Το Αμπέλι και η Οινοποίηση» την Δευτέρα, 2/11/2015, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου στην Αργυρούπολη Ρεθύμνης. Στην εκδήλωση οι οινολόγοι -αμπελουργοί, Γιάννης Γαλάνης, Κώστας Γαλάνης, Στέλιος Κλάδος και Αντώνης Ντουράκης, μίλησαν για την καλλιέργεια και την οινοποίηση. Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο της γιορτής του Αγίου Γεωργίου Μεθυστή που διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η Ενορία Αργυρούπολης, σε συνεργασία με το Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης, το Δήμο Ρεθύμνης και το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης “Wines of Crete”.

Διεθνές συμπόσιο της ‪UNESCO‬ για το κρασί , «Η κληρονομιά και η αξιοποίηση των αμπελοοινικών περιοχών»

Το Wines of Crete συμετείχε, με εκπρόσωπο τον Μανώλη Σταφυλάκη, οινολόγο της Μονής Τοπλού και του Γιάννη Στυλιανού, στο διεθνές συμπόσιο της ‪UNESCO‬ για το κρασί , «Η κληρονομιά και η αξιοποίηση των αμπελοοινικών περιοχών» που πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως 7 Νοεμβρίου 2015 στη Σαντορίνη.

Έκθεση Φωτογραφίας και Παρουσία του «Κρητικού Αμπελώνα» στην Μυρτιά (Βαρβάροι)

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης με τίτλο «7 Σημεία», 20-22 Νοεμβρίου 2015, το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης βρέθηκε στην Μυρτιά (Βαρβάροι) Ηρακλείου, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο, και “ταξίδεψε” τους επισκέπτες, με μεθυστικά αρώματα και ιδιαίτερες γεύσεις εμφιαλωμένου κρητικού οίνου σε γευσιγνωσία που έγινε ειδικά για την εκδήλωση. Παράλληλα, οι οινοποιοί της Κρήτης παρουσίασαν, για πρώτη φορά, μια πρωτόγνωρη, για το οινόφιλο κοινό έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Κρήτη: Άμπελος & Οίνος». Μπορείτε να βρείτε στιγμιότυπα από την έκθεση ΕΔΩ.

Διοργάνωση της εκδήλωσης “7 Σημεία”: Δίκτυο Αναπτυξιακών Εταιριών Νησιωτικής Ελλάδας «Νήσων Περίπλους» και την Αναπτυξιακή Ηρακλείου

Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης στο διεθνές περιοδικό κρασιού Meininger’s.

Για δεύτερη φορά το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης στο Διεθνές περιοδικό κρασιού Meininger’s. Αυτή την φορά σαν καλή πρακτική Δικτύου Οινοπαραγωγών, στο άρθρο που έγραψε ο Γρηγόρης Μιχαήλος, Dip WSET. Μπορείτε να βρείτε το άρθρο ΕΔΩ.

Η Ελλάδα μέσα στις Τop 20 χώρες που παράγουν κρασί!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Vineyards.com, η Ελλάδα βρίσκεται στην 16η θέση των οινοπαραγωγικών χωρών του κόσμου. Ακόμα μία αναγνώρθιση για το Ελληνικό κρασί και την παγκόσμια κατάταξη σε μέγεθος οινοπαραγωγής σε ολόκληρο τον κόσμο.

Περισσότερα Νέα