ΝΕΑ

Newsletter Μάιος 2015

Ανοιχτές Πόρτες Οινοποιείων 2015.

Τα μέλη του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης (Wines of Crete)συμμετείχε στην πανελλήνια διοργάνωση «Ανοιχτές Πόρτες Οινοποιείων» το Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαΐου. Τα Κρητικά Οινοποιεία άνοιξαν τις πόρτες τους στους οινόφιλους και στους «εξερευνητές» των γεύσεων και αρωμάτων των κρασιών της Κρήτης. Οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να ξεναγηθούν στους χώρους της παραγωγής του κρασιού, στους αμπελώνες τους και σαφώς να δοκιμάσουν τις τοπικές ποικιλίες των κρασιών του νησιού. Βρείτε φωτογραφίες από τις Ανοιχτές Πόρτες ΕΔΩ.

Το Wines of Crete στην Κίνα

Οι Οινοποιοί της Κρήτης (Wines of Crete) για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα βρεθούν στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, προκειμένου να παρουσιάσουν 3 μοναδικά master classes για το κρητικό κρασί, σε τρεις διαφορετικές πόλεις. Τα κρασιά με ονομασία προέλευσης Κρήτη (ΠΟΠ και ΠΓΕ),η ιστορία της Κρήτης, η γαστρονομική κουλτούρα και η γευστική δοκιμή των κρητικών κρασιών με ασιατική κουζίνα θα είναι τα κύρια θέματα των τριών αυτών event.

Η παρουσίαση θα γίνει από τον οινοπαραγωγό Αντώνη Ντουράκη και την χημικό Μυρσίνη Αρχοντάκη. Εκεί θα βρίσκεται και ο πολύ γνωστός εκπαιδευτής κρασιού της Κίνας, σύμβουλος κρασιού και blogger Mr. Wei, γνωστός και ως Putao Jiu Xiao Pi, ο οποίος είχε υποστηρίξει και την περυσινή παρουσία του Wines of Crete εκεί. Στα master class επίσης θα προβληθεί και μεταφρασμένο στην κινέζικη γλώσσα video του Wines of Crete. Η αφετηρία θα γίνει στο Πεκίνο στις 5 Ιουνίου, ενώ στις 8 Ιουνίου η Κρητική αποστολή θα βρεθεί στην Σανγκάη με τελική παρουσίαση στην Σενζεν στις 10 Ιουνίου.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για όλες τις εκδηλώσεις που κάνει το Wines of Crete στο www.winesofcrete.gr. Η δράση χρηματοδοτείται με την βοήθεια Εθνικών και Ευρωπαϊκών πόρων.

Το κρητικό κρασί στις ΗΠΑ

Οι οινοποιοί της Κρήτης ετοιμάζονται να επισκεφτούν τη Νέα Υόρκη στις 23 Ιουνίου και την Βοστόνη στις 25 Ιουνίου, οργανώνοντας δυο εξειδικευμένα master classes γευσιγνωσίας Κρητικών Οίνων.

Παρουσιάζοντας πάνω από 20 κρητικά κρασιά με γεωγραφική ένδειξη ΠΟΠ και ΠΓΕ , οι Κρητικές ποικιλίες θα έχουν την τιμητική τους, υπογραμμίζοντας τις ιδιαιτερότητες του Κρητικού Αμπελώνα αλλά και το εξαιρετικό ποιοτικό τους επίπεδο.
Η εκδήλωση στην Νέα Υόρκη θα γίνει στο εστιατόριο “The Gander”, και στην Βοστόνη στο εστιατόριο “Bistro du midi”. Απευθύνεται αποκλειστικά σε δημοσιογράφους, εισαγωγείς και επαγγελματίες του χώρου της εστίασης και οίνου.
Το πάνελ των ομιλητών αποτελείται από επαγγελματίες του χώρου: Kamal Kouiri, Wine Director – εστιατόριο Molyvos, Robin Kelley O’Connor, CWS, CWE, David Ransom, δημοσιογράφος οίνου και την αποστολή των Κρητικών Οινοποιείων (Wines of Crete), που αποτελείται από τους: Στυλιανού Γιάννη, οινοποιό, Αστυρακάκη Στέλλα, project manager Δικτύου Οινοποιών και Σικιαρίδη Αλέξανδρο, συνεργάτη Οινοποιείου Στραταριδάκη και marketing specialist. Περισσότερες πληροφορίες στο www.winesofcrete.gr . Η δράση πραγματοποιείται με την συγχρηματοδότηση Εθνικών και Ευρωπαϊκών πόρων.

Μπορείτε να βρείτε τις φωτογραφίες από τα masterclass του 2014 ΕΔΩ και ΕΔΩ

Μείνετε συντονισμένοι στο www.winesofcrete.gr και στα Social Media για περισσότερες πληροφορίες.

Περισσότερα Νέα