ΝΕΑ

Newsletter Ιούνιος 2015

Προώθηση των Κρητικών κρασιών στην Κίνα.

Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης (Wines of Crete) διοργάνωσε και πραγματοποίησε αποστολή στην Κίνα με σκοπό την προώθηση του κρητικού κρασιού στην κινέζικη αγορά. Για το λόγο αυτό διοργάνωσε 3 εξειδικευμένα master class που απευθύνονταν σε επαγγελματίες του κρασιού, δημοσιογράφους γαστρονομίας – οίνου αλλά και οινόφιλους. Οι πόλεις που έγιναν τα masterclass ήταν το Πεκίνο στις 5 Ιουνίου, στις 8 Ιουνίου στην Σανγκάη με τελική παρουσίαση στην Σενζεν στις 10 Ιουνίου. Οι γευσιγνωσίες περιελάμβαναν τα κρασιά με προέλευση ΠΟΠ και ΠΓΕ (λευκά, ροζέ, κόκκινα και γλυκά κρασιά), την ιστορία της Κρήτης και την κρητική γαστρονομία. Βρείτε πληροφορίες για τα masterclass ΕΔΩ και φωτογραφίες στην σελίδα μας στο facebook. Η δράση πραγματοποιήθηκε με την συγχρηματοδότηση Εθνικών και Ευρωπαϊκών πόρων.

Το Κρητικό κρασί στη Νέα Υόρκη και στην Βοστώνη

Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης – Wines of Crete ταξίδεψε μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής προκειμένου να παρουσιάσει δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια για το κρητικό κρασί με τίτλο «Η ιστορία σε ένα ποτήρι: οι κρητικές ποικιλίες». Τα σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Υόρκη (23/6/2015) και στη Βοστώνη (25/6/2015), απευθυνόταν αποκλειστικά σε εισαγωγείς, επαγγελματίες του κρασιού, οινοδημοσιογράφους και bloggers γαστρονομίας και κρασιού. Σκοπός των σεμιναρίων ήταν η γνωριμία των παρευρισκομένων με τις κρητικές ποικιλίες και τα κρασιά που φτιάχνονται με γεωγραφική ένδειξη ΠΟΠ και ΠΓΕ. Η δράση πραγματοποιήθηκε με την συγχρηματοδότηση Εθνικών και Ευρωπαϊκών πόρων. Περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια βρείτε ΕΔΩ και φωτογραφίες από τα δύο αυτά σεμινάρια μπορείτε να βρείτε στην σελίδα μας στο facebook

To “Wines of Crete” στο γαλλικό περιοδικό ταξιδίου “Ici et Ailleurs”

Η Κρήτη ως ιδανικός προορισμός για διακοπές και όχι μόνο, παρουσιάζεται σε πολυσέλιδο (22σελίδες) αφιέρωμα του περιοδικού «Ici et Ailleurs» που κυκλοφόρησε στη Γαλλία. Το «Wines of Crete» ανέλαβε και ξενάγησε τους δημοσιογράφους σε Ανατολική και Δυτική Κρήτη στα οινοποιεία και αμπελώνες της Κρήτης. Βρείτε το περιοδικό εδώ.

Εμφάνιση στην εκπομπή «Παρέα με Αγάπη»

Το “Wines of Crete” είχε το δικό του βήμα στην τηλεοπτική εκπομπή «Παρέα με Αγάπη» στο Tv Creta που παρουσίαζε η δημοσιογράφος Αγάπη Ροδίτη. Κατά την διάρκεια της χρονιάς είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε στο τηλεοπτικό κοινό τις κρητικές ποικιλίες, τις εκδηλώσεις που έκανε το Δίκτυο αλλά και σημαντικές πληροφορίες για την γευσιγνωσία του κρασιού καθώς και τον συνδυασμό φαγητού κρασιού. Μπορείτε να βρείτε τις εκπομπές στο κανάλι μας στο youtube πατώντας ΕΔΩ.

34 Κρητικά Κρασιά με διάκριση στα Decanter World Wine Awards

Κάθε χρόνο αυξάνονται οι διακρίσεις των κρητικών κρασιών σε διεθνείς και εθνικούς διαγωνισμούς οίνου,αναδεικνύοντας την συνεχόμενη προσπάθεια για την ανάδειξη του κρητικού κρασιούπου κάνουν συνεχώς οι Οινοποιοί της Κρήτης. Βρείτε την λίστα ΕΔΩ.

Εγκαίνια Info Point Δήμου Ηρακλείου

Το «Wines οf Crete» προσέφερε κρητικό κρασί στους παρευρισκόμενους στα εγκαίνια του Info Point του Δήμου Ηρακλείου που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Η συνεργασία με το Info point συμπληρώνει σχεδόν ένα χρόνο καθώς ο επισκέπτης της πόλης του Ηρακλείου μπορεί να βρει φυλλάδια του Wines of Crete και ιδιαίτερα τον οινικό χάρτη με τα οινοποιεία της Κρήτης. Στο info point επίσης μπορείτε να βρείτε πρωτότυπες διαδραστικές εφαρμογές παρουσίασης του Ηρακλείου. Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ. Βρείτε φωτογραφίες ΕΔΩ.

Γευσιγνωσία Κρητικών Κρασιών στην 79η Σύνοδο Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε. Ελληνικών Πανεπιστημίων

Στις 26 Ιουνίου το Wines of Crete πραγματοποίησε γευσιγνωσία Κρητικού κρασιού στην 79η Σύνοδο Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε. Ελληνικών Πανεπιστημίων που έγινε σε έναν πολύ όμορφο χώρο στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης στο Ηράκλειο. Οι Πρυτάνεις και οι Πρόεδροι των Ελληνικών Πανεπιστημίων εντυπωσιάστηκαν από τα κρητικά κρασιά και ενημερώθηκαν για τις κρητικές ποικιλίες στην διάρκεια της γευσιγνωσίας. Μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

Περισσότερα Νέα