ΝΕΑ

Newsletter Ιούλιος 2015

Γευσιγνωσία κρητικών κρασιών στον Ρώσο Κοσμοναυρτη Anton Shkaplerov.

Ο Ρώσος κοσμοναύτης Anton Shkaplerov, στο πλαίσιο της αποθεραπείας του επισκέφτηκε την Κρήτη και φιλοξενήθηκε από τον Δ. Χερσονήσου. Έπειτα από δική του επιθυμία το Wines of Crete, διοργάνωσε ένα σεμινάριο γευσιγνωσίας και είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει κρασιά από την Σητεία μέχρι και τα Χανιά. Ιδιαίτερη εντύπωση του έκαναν οι τοπικές ποικιλίες της Κρήτης με τις ναι μεν «δύσκολες» ως προς την προφορά ονομασίες, αλλά πολύ ιδιαίτερες στην γεύση. Έχοντας και ο ίδιος αρκετές γνώσεις πάνω στο κρασί, οι παρατηρήσεις του ήταν στοχευμένες και η επαφή του με το κρητικό κρασί ήταν μια εμπειρία, η οποία φάνηκε να του αρέσει πολύ. Μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες ΕΔΩ.

Τα κρασιά της Κρητης στο In Vino Veritas

Ο οινοδημοσιογράφος Herve Lalau από το In Vino Veritas γράφει για τα κρασιά της Κρήτης. Επισκέφτηκε το νησί τον περασμένο Φεβρουάριου όπου είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει κρητικά κρασιά αλλά και γενικότερα να αποκτήσει κρητικές γαστρονομικές εμπειρίες, ανακαλύπτοντας την διάσημη Κρητική κουζίνα. Η επίσκεψή του έγινε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το Ινστιτούτο Κρητικής Διατροφής. Μπορείτε να βρείτε το άρθρο ΕΔΩ (υπάρχει μόνο στην γαλλική γλώσσα).

5ο Φεστιβάλ “Γη, Πολιτισμός, Τουρισμός”.

Στις 15/7/2015 τo Wines of Crete συμμετείχε στην βραδιά γευσιγνωσίας του 5ου Φεστιβάλ “Γη, Πολιτισμός, Τουρισμός”. Εκεί δοκιμάστηκαν κρητικά κρασιά σε συνδυασμό με τοπικά εδέσματα που προσέφεραν ντόπιοι παραγωγοί και πολιτιστικοί σύλλογοι. To φεστιβάλ διοργάνωσε ο Δήμος Πλατανιά, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Κρήτης και έγινε στην Πλατεία Πλατανιά Χανίων.

Εκδήλωση “We Do local”

To «Wines of Crete» συμμετείχε ακόμα μία φορά σαν χορηγός προσφέροντας κρητικό κρασί σε εκδήλωση που έγινε στις 15/7/2015 από την εταιρεία We do Local, και παρουσίασε το πρότυπο πιστοποίησης καταλυμάτων στο Grecotel White Palace στον Αδελιανό Κάμπο Ρεθύμνου.

Διημερίδα από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου

Την Τρίτη 30 Ιουνίου και Τετάρτη 1η Ιουλίου 2015, πραγματοποιήθηκε διημερίδα με θέμα: «Διακρατικές – διατοπικές συνεργασίες και δικτύωση» Ο Ν. Μηλιαράκης, Πρόεδρος Δ.Σ. του Δ.Ο.Ν.Η. είχε παρέμβαση με θέμα «Η εμπειρία της διακρατικής συνεργασίας στην τοπική ανάπτυξη». Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ. Διοργάνωση: Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο – Αναπτυξιακή Ηρακλείου

Το Wines of Crete στο TEDxAnogeia!

Το «Wines of Crete​» στις 8 Αυγούστου θα συμμετάσχει στο TEDxAnogeia διοργανώνοντας 1 σεμινάριο και 4 μίνι σεμινάρια, στα Ανώγεια Ρεθύμνου.

Αναλυτικότερα:

Σεμινάριο: Wine, taste and learn! 4 κρασιά, 4 γεύσεις 1 νησί

Μίνι σεμινάρια:

– Ανακαλύπτωντας την κρητική ποικιλία Βιδιανό

– Η δροσιά των κρητικών Ροζέ

– Οι κρητικοί επιδόρπιοι οίνοι

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Περισσότερα Νέα