ΝΕΑ

Υποστήριξη Της Επιτυχημένης Δράσης Των Δικτύων Οινοποιών της Κρήτης από την Περιφέρεια Κρήτης μέσω του «Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας»

Ξεκίνησε και επισήμως η συνεργασία των Δικτύων Οινοποιών Κρήτης και του «Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Τα δύο υπάρχοντα Δίκτυα Οινοποιών −Νομού Ηρακλείου και Χανίων και Ρεθύμνου−, με σταθερή μέχρι σήμερα συνεργασία, αριθμούν στο σύνολο 30 μέλη. Ο σχεδιασμός των «Δρόμων του Κρασιού» και η πιστοποίηση των επισκέψιμων οινοποιείων (Open Wineries) αποτελούν καλές πρακτικές σύνδεσης του αγροτικού τομέα και του τουρισμού, συμβάλλουν στην ενίσχυση της εικόνας και της φήμης του οίνου και της αμπελουργίας και βοηθούν καθοριστικά στην ανάπτυξη του οινοτουριστικού προϊόντος στην Κρήτη.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης, το «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας» αναλαμβάνει την πιλοτική υποστήριξη του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης στα εξής πεδία: διοικητικής υποστήριξης, προβολής του κρητικού οίνου και προώθησης και ανάπτυξης του οινoτουρισμού. Μέσω της δράσης αυτής η Περιφέρεια Κρήτης επιθυμεί να ενισχύσει τον κλάδο του κρητικού κρασιού και την άμεση ανάπτυξη του οινικού τουρισμού που θα εμπλουτίσει το τουριστικό προφίλ της Κρήτης. Παράλληλα στοχεύει στο να αναδείξει μια καλή πρακτική δικτύωσης ΜΜΕ στον αγροτοδιατροφικό τομέα, που θα αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους τομείς.

Μέσω αυτής της συνεργασίας θα δοθεί η δυνατότητα καταγραφής όλων των απαραίτητων βημάτων για την επιτυχή λειτουργία τέτοιων δικτύων, που μπορούν να εφαρμοστούν μελλοντικά σε άλλα προϊόντα, δημιουργώντας μια αποτελεσματική πλατφόρμα υποστήριξης της επιχειρηματικής δικτύωσης στο νησί.

Το «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας» ήδη επεξεργάζεται το Σήμα για την πιστοποίηση των επισκέψιμων οινοποιείων, βασιζόμενο στις προδιαγραφές που είχαν αρχικά δημιουργήσει οι οινοποιοί. Το συγκεκριμένο Σήμα θα ενταχθεί στην Περιφερειακή Ετικέτα «Κρήτη», ενισχύοντας το κύρος και την αναγνωρισιμότητα του Σήματος από την Περιφέρεια Κρήτης και αναδεικνύοντας τη σημασία του κρασιού στην ταυτότητα του νησιού. Το Σήμα των «Επισκέψιμων Οινοποιείων» θα αποτελέσει το δεύτερο Σήμα της Περιφερειακής Ετικέτας «Κρήτη» μετά το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας». Δράσεις που παράλληλα επεξεργάζονται οι συνεργαζόμενοι φορείς είναι η διαδικτυακή προβολή του κρητικού οίνου με τη χρήση social media και η σωστή και αποτελεσματική εκπροσώπησή του στις δράσεις προβολής της Περιφέρειας Κρήτης ως ποιοτικού τουριστικού και γαστρονομικού πόρου.

www.winesofcrete.gr
www.cretan-nutrition.gr

facebook: προφίλ «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας», ομάδα «Cretan Diet»

Περισσότερα Νέα