ΝΕΑ

Το Κρητικό Κρασί Ταξίδεψε Στην Σαγκάη Της Κίνας

Το «Wines of Crete» βρέθηκε μεταξύ 13 και 16 Ιουλίου στην πόλη της Σαγκάη στην Κίνα, όπου ήταν χορηγός ενός πολύ μεγάλου Μουσικού Φεστιβάλ, το MISA (Music In the Summer Air). Κεντρική ενέργεια των «Wines of Crete» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ήταν η οργάνωση ενός Master Class για τα κρασιά του Κρητικού Αμπελώνα, προωθώντας τα κρητικά κρασιά με γεωγραφική ένδειξη ΠΟΠ και ΠΓΕ. Η παρουσίαση έγινε από τον ειδικό για το κρασί Mr Wei, ευρέως γνωστό blogger στην Κίνα ως Putao Jiu Xiao Pi (από το Yesmywine.com) με την βοήθεια των απεσταλμένων για λογαριασμό των Οινοποιιών του «Wines of Crete», Μανώλη Σταφυλάκη, οινολόγο και τον Αντώνη Ντουράκη, οινολόγο. Το εκπαιδευτικό αυτό Master Class ανέλυε την ταυτότητα του Κρητικού Αμπελώνα, των παραγόμενων κρασιών, την οινοτουριστική ανάπτυξη του νησιού, την οινική ιστορία της Κρήτης και τον Κρητικό τρόπο ζωής.

Παράλληλα, στα VIP dinners που έγιναν στο πλαίσιο του μουσικού φεστιβάλ, οι προσκεκλημένοι δοκίμασαν μόνο κρητικούς οίνους. Το MISA festival αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα event του καλοκαιριού στην Σανγκάη, όπου πλήθος κόσμου συμμετέχει και γιορτάζει το καλοκαίρι.

Στην παρουσίαση των Κρητικών Κρασιών παρευρέθηκαν 70 επαγγελματίες του χώρου και δημοσιογράφοι εξειδικευμένοι στον οίνο και τη γαστρονομία. Αυτό που εντυπωσίασε πολύ, δεν ήταν μόνο η ποιότητα, η γεύση ο αρωματικός πλούτος των κρητικών ποικιλιών, αλλά η ισχυρή κρητική ταυτότητα που αναδεικνύεται μέσα από τη μοναδικότητα των ποικιλιών και την ιστορικότητα του αμπελώνα του νησιού.

Οι Οινοποιοί της Κρήτης, συνεχίζουν τις δράσεις εξωστρέφειας των οίνων του Κρητικού Αμπελώνα, ενισχύοντας την εικόνα του κρητικού κρασιού, προωθώντας ταυτόχρονα την Κρήτη σαν γαστρονομικό – οινικό προορισμό, επιμένοντας συλλογικά και τοπικά.

Η συμμετοχή έγινε στο πλαίσιο προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που διαχειρίζεται από κοινού το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης με το Επιμελητήριο Ηρακλείου, με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερα Νέα