ΝΕΑ

Το Δίκτυο Οινοποιών Υποδέχεται Κινέζους Εισαγωγείς και Δημοσιογράφους


Τις επόμενες ημέρες το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης φιλοξένει Κινέζους επιχειρηματίες και δημοσιογράφους, στο πλαίσιο των δράσεων ανάπτυξης των αγορών του εξωτερικού.

Ως συνέχεια των στοχευμένων δράσεων του Δικτύου για την προβολή και προώθηση του κρητικού κρασιού στις διεθνείς αγορές, προγραμματίζεται η συγκεκριμένη επίσκεψη Κινέζων δημοσιογράφων και εισαγωγέων, οι οποίοι φτάνουν στο νησί την Κυριακή 6 Απριλίου 2014. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ιδιαιτερότητες του Κρητικού Αμπελώνα, τις 12 Αναγνωρισμένες Γεωγραφικές Ενδείξεις [Προστατευόμενες Ονομασίες Προέλευσης (Π.Ο.Π) και Προστατευόμενες Γεωγραφικες Ένδειξεις (Π.Γ.Ε.)], όπως παράλληλα και κρασιά από τις έντεκα τοπικές ποικιλίες του νησιού.

Η επίσκεψή τους θα ξεκινήσει από τα Χανιά. Τη Δευτέρα 7 Απριλίου, στο Οινοποιείο Ντουράκη θα γίνει γευσιγνωσία κρασιών Π.Γ.Ε. Κρήτης. Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 8 Απριλίου στο Οινοποιείο Γαβαλά, στο Βοριά Ηρακλείου, θα γίνει γευσιγνωσία κρασιών ΠΟΠ Δαφνές και ΠΓΕ Κρήτης. Η εμπειρία τους θα ολοκληρωθεί στο Οινοποιείο Λυραράκη, την Τετάρτη 9 Απριλίου, όπου θα δοκιμάσουν τα ΠΟΠ κρασιά της περιοχής Πεζών και ΠΓΕ Κρήτης. Το πρόγραμμα των επισκέψεων περιλαμβάνει εκτός από τη γνωριμία τους με το κρητικό κρασί, γνωριμία με την κρητική γαστρονομία και τον Κρητικό πολιτισμό.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται, στο πλαίσιο συνεργασίας των Δικτύου Οινοποιών Ν.Ηρακλείου, Δικτύου Οινοποιών Χανίων-Ρεθύμνης και Επιμελητηρίου Ηρακλείου, η οποία εντάσσεται στη δράση «Επισκέψεις εκπροσώπων του τύπου και του εμπορίου από την Κϊνα» του προγράμματος «Δράσεις Προώθησης Κρητικού Οίνου στην Κίνα και στην Ουκρανία» «Προώθηση Οίνων σε Τρίτες Χώρες» με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερα Νέα