ΝΕΑ

Για Πέμπτη Συνεχή Χρονιά Στη Νέα Υόρκη το Wines of Crete

Μετά την πολύ επιτυχημένη παρουσία στο Όσλο της Νορβηγίας, το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης – Wines of Crete, βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για πέμπτη συνεχή χρονιά, όπου διοργάνωσε ένα εκπαιδευτικό Master class για το Κρητικό κρασί και walk around tasting. Αυτή η προωθητική δράση του κρητικού κρασιού, που απευθυνόταν αποκλειστικά σε εισαγωγείς, επαγγελματίες του κρασιού και δημοσιογράφους οίνου πραγματοποιήθηκε με την συγχρηματοδότηση Εθνικών και Ευρωπαϊκών πόρων. Ως σκοπό, είχε την γνωριμία επαγγελματιών του οίνου με τα κρασιά του νησιού που φέρουν τις ενδείξεις Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. αλλά και προέρχονται από τις αυτόχθονες ποικιλίες σταφυλιών της Κρήτης.

Η παρουσίαση για τον κρητικό αμπελώνα, έγινε στο εστιατόριο «The Redbury”, από τον δημοσιογράφο οίνου Levi Dalton. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πάνω από 100 άτομα, από το χώρο της εισαγωγής, εμπορίας και διακίνησης, εστιάτορες, sommeliers και Master Sommeliers, δημοσιογράφοι από σημαντικά περιοδικά οίνου όπως το “Wine Enthusiast” καθώς και bloggers. Εκεί επίσης βρέθηκε από το Γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης της Ελλάδας, ο Γεώργιος Μιχαηλίδης, επικεφαλής του γραφείου ΟΕΥ. Καθ’ όλη δε τη διάρκεια της εκδήλωσης, υπήρξε συνεχόμενη προβολή της ροής της μέσα από τα social media που διατηρεί το Wines of Crete προβάλλοντας το Κρητικό κρασί και τις δράσεις του Δικτύου Οινοποιών.

Συνεχίζοντας τον στρατηγικό σχεδιασμό για την προώθηση του Κρητικού Αμπελώνα μέσα από προγράμματα συγχρηματοδότησης, οι Οινοποιοί της Κρήτης μένουν πιστοί στο ετήσιο ραντεβού στη Νέα Υόρκη, διατηρώντας τις παλιές συνεργασίες και αναπτύσσοντας νέες κάθε χρόνο. Αυτό, μάλιστα δείχνει η σταθερή αύξηση των εξαγωγών στις ΗΠΑ και η αύξηση της αναγνωρισιμότητας του Κρητικού Αμπελώνα σε επαγγελματίες του χώρου.

Βρείτε φωτογραφίες στην σελίδα μας στο FACEBOOK.

Περισσότερα Νέα