ΝΕΑ

Δύο Μήνες Γεμάτοι Κρητικό Κρασί!

O Φεβρουάριος και o Μάρτιος που πέρασαν, ήταν δύο μήνες γεμάτοι με δράσεις του Wines of Crete!

Ξεκινήσαμε με την διοργάνωση των ΟιΝοτικών στο Ηράκλειο, 18 – 20 Φεβρουαρίου, όπου η επισκεψιμότητά της έφτασε τους 3.000 επισκέπτες. Οι παρευρισκόμενοι, δοκίμασαν τη νέα εσοδεία των κρητικών οινοποιείων, παρακολούθησαν τα γαστρονομικά δρώμενα της έκθεσης και συμμετείχαν στα μίνι σεμινάρια για τα πρώτα στάδια γευσιγνωσίας. Το τριήμερο έκλεισε με ένα πρωτότυπο σεμινάριο με θέμα το κρητικό κρασί στα χαμηλής σε αλκοόλ περιεκτικότητας κοκτέιλ, που εντυπωσίασε τους επαγγελματίες του χώρου και έδωσε τροφή για σκέψη για την χρήση των αρωματικών κρητικών ποικιλιών στις λίστες των κοκτέιλ.

Ακολούθησε η διοργάνωση των ΟιΝοτικών στα Χανιά,4 – 5 Μαρτίου, με πάνω από 2.000 οινόφιλους και επαγγελματίες να επισκέπτονται την έκθεση, να γεύονται νόστιμα εδέσματα από σχολές μαγειρικής των Χανίων και να συμμετέχουν σε μίνι σεμινάρια γευσιγνωσίας κρητικών ποικιλιών. Την Δευτέρα 6 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία σεμινάριο για την εξέλιξη του κρητικού αμπελώνα την τελευταία δεκαετία, από τον Γιάννη Καρακάση MW.

Επόμενη στάση στην Αθήνα 11-13 Μαρτίου στο Οινόραμα, η μεγαλύτερη έκθεση Ελληνικού κρασιού, με την ομαδική συμμετοχή 19 κρητικών οινοποιείων. Μετά την πολύ επιτυχημένη παρουσία των οινοποιείων της Κρήτης, τον περασμένο Οκτώβριο στα ΟιΝοτικά της Αθήνας οι Κρήτες μύησαν το Αθηναϊκό κοινό στα μυστικά των κρητικών ποικιλιών.

Τελευταία στάση των εκθέσεων, η Διεθνής Έκθεση ProWein στις 19-21 Μαρτίου, στο Düsseldorf της Γερμανίας, με την συμμετοχή 11 κρητικών οινοποιείων σε ομαδικό περίπτερο. Η επισκεψιμότητα φέτος στο περίπτερο της Κρήτης, τριπλασιάστηκε σε σχέση με πέρυσι. Πλήθος επαγγελματιών γνώρισαν το κρητικό κρασί, από τουλάχιστον 10 χώρες, δίνοντας, κάποιοι από αυτούς ραντεβού στην Κρήτη. Ανάμεσά τους, ένας σημαντικός Master of Wine, ο Nicholas Paris MW, υπεύθυνοι αγορών από εισαγωγικές εταιρείες, οινοχόοι, φοιτητές οινολογίας από την Βουργουνδία, οινοδημοσιογράφοι, wine-bloggers, σεφ και οινοπαραγωγοί άλλων περιοχών. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το infographic που δημιουργήθηκε για τους σκοπούς της έκθεσης, βοηθώντας τους επισκέπτες να έχουν μία πρώτη ενημέρωση για τις τοπικές ποικιλίες, τις οινοπαραγωγικές ζώνες και την μορφολογία του νησιού.

Επόμενη δράση του Wines of Crete, η συμμετοχή στην Πανευρωπαϊκή διοργάνωση των «Ανοικτών Πορτών στα Οινοποιεία», 27-28 Μαΐου.

Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας στο www.winesofcrete.gr και στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις δράσεις μας!

Περισσότερα Νέα