ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρέμα σοκολάτας με καφέ και χαρούπι με ένα ποτήρι Κοτσιφάλι Π.Γ.Ε. Κρήτη

Κρέμα σοκολάτας με καφέ και χαρούπι με ένα ποτήρι Κοτσιφάλι Π.Γ.Ε. Κρήτη

Γευστικό ταίριασμα: Ζουμερά αρώματα κόκκινων φρούτων και τραγανή οξύτητα, αναδεικνύουν τα αρώματα του καφέ και του χαρουπιού, ενώ ισορροπούν τη γλυκύτητα καθαρίζοντας την παλέτα.

ΥΛΙΚΑ

160 ml γάλα φρέσκο

60 γρ ζάχαρη

10 γρ γλυκόζη

10 γρ ζελατίνης

175 γρ σοκολάτα υγείας

125 γρ σοκολάτα γάλακτος

400 ml κρέμα γάλακτος

 

Για το μπισκότο χαρουπιού

100 γρ αμύγδαλο πούδρα

100 γρ αλεύρι

100 γρ βούτυρο

25 γρ χαρουποκακάο

25 γρ χαρουπόσκονη

 

χαρουπόμελο

παγωτό σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα, χωρίς να βράσει.

Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης και ψιλοκόβουμε τις σοκολάτες.

Ρίχνουμε στο γάλα τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και τα φύλλα ζελατίνης όταν βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το ενώνουμε με τις σοκολάτες. Αφήνουμε για 5 λεπτά και μετά ανακατεύουμε ζωηρά με μαρίζ ή σύρμα ζαχαροπλαστικής.

Αφήνουμε σε ψυγείο 24 ώρες και μετά βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Σε μια μπασίνα ζυμώνουμε το αλεύρι, το βούτυρο, το αμύγδαλο πούδρα και το χαρούπι  και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Απλώνουμε  σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνουμε 20 – 25 λεπτά στους 150 βαθμούς.

Σε ένα πιάτο  βάζουμε κρέμα σοκολάτα, τριμμένο μπισκότο χαρουπιού, χαρουπόμελο και παγωτό σοκολάτα.