ΝΕΑ

Newsletter Σεπτέμβριος 2015

«Wine and tour like a Cretan»

Το «Wines of Crete» διοργάνωσε μία οινοτουριστική εμπειρία με τίτλο «Wine and tour like a Cretan» στο πλαίσιο φιλοξενίας τριών επίτιμων και εξειδικευμένων οινο-επισκέπτών. Συγκεκριμένα φιλοξενήσαμε τους Έλληνες Γιάννη Καρακάση MW και Γρηγόρη Μιχαήλο AIWS και τον Αυστραλιανό blogger Conrad Grah από τους «Τhe Wine Wankers. Οι φιλοξενούμενοι μας είχαν την ευκαιρία να επισκεπτούν οινοποιεία και αμπελώνες των μελών του Δικτύου Οινοποιών σε Χανιά, Δαφνές, Πεζά και Σητεία. Παράλληλα, δημιουργήθηκε ένα σημειωματάριο γευσιγνωσίας με τις ετικέτες και τα χαρακτηριστικά τους από 31 οινοποιεία μέλη του Δικτύου, τα οποία και θα δοκίμαζαν οι καλεσμένοι. Η δράση έγινε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ. Βρείτε ΕΔΩ φωτογραφίες.

Οι επισκέπτες μας έχουν γράψει τα ακόλουθα άρθρα:

1. Τα highlights από την επίσκεψη των Wine Commander στην Κρήτη-Part 1
2. Τα highlights από την επίσκεψη των Wine Commander στην Κρήτη-Part 2
3. Wine Commanders – μέρα πρώτη στην Κρήτη (ΕΝ)
4. Wine Commanders – μέρα δεύτερη στην Κρήτη (ΕΝ)
5. Wine Commanders – μέρα τρίτη στην Κρήτη (ΕΝ)
6. Wine Commanders – μέρα τέταρτη στην Κρήτη (ΕΝ)
7. Wine Commanders – μέρα πέμπτη στην Κρήτη (ΕΝ)
8. Wine Commanders – μέρα έκτη στην Κρήτη (ΕΝ)

Διοργάνωση σεμιναρίου «Οι 5 αισθήσεις στο Κρητικό Κρασί»

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 1ου Συνεδρίου «Αισθητηρίων οργάνων και γευσιγνωσίας, (25-27/9) στον Άγιο Νικόλαο, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο οινογνωσίας γύρω από τον Κρητικό Αμπελώνα. Το σεμινάριο ξεκίνησε με μια ιστορική αναδρομή για το κρητικό κρασί και είχε ως στόχο την ενημέρωση και απόκτηση γνώσης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των κρητικών ποικιλιών, οι οποίες αποτελούν «ορόσημο» και «ταυτότητα» του τόπου μας.

Η Στέλλα Αστυρακάκη, project manager του Wines of Crete, ξεκίνησε το σεμινάριο μιλώντας για το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, ενημερώνοντας τους συμμετέχοντες για τις δράσεις προβολής που γίνονται για το κρητικό κρασί και του Δικτύου Οινοποιών γενικότερα. Στη συνέχεια ο Μανώλης Σταφυλάκης, οινολόγος της Μονής Τοπλού και του Γ. Στυλιανού, παρουσίασε μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι γεύσεων και αρωμάτων, μονοποικιλιακούς οίνους από κρητικές ποικιλίες.

Τρύγος στην Κρήτη

Τα οινοποιεία μέλη του Wines of Crete ολοκλήρωσαν τον φετινό τρύγο και ετοιμάζονται τα νέα κρητικά κρασιά.

Στην σελίδα μας στο facebook ετοιμάσαμε για εσάς ειδικό album φωτογραφιών του τρύγου. Βρείτε ΕΔΩ το album!

Το Wines of Crete σε δημοσίευμα στο διεθνές περιοδικό Meininger’s

Αφιέρωμα για το Κρητικό κρασί φιλοξενείται στο διεθνές περιοδικού κρασιού Meininger’s. Το άρθρο το υπογράφει η Master of Wine, Caroline Gilby.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Συμμετοχή σε εκδήλωση του “We do local”.

Το «Wines of Crete» συμμετείχε σε εκδήλωση που έκανε το «We do local» στον Άγιο Νικόλαο. Η συνεργασία του Δικτύου με το We do Local που ξεκίνησε στα Οινοτικά 2015 συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Περισσότερα Νέα