ΝΕΑ

Newsletter Οκτώβριος 2015

Το Wines of Crete στο 16ο Πανελλήνιο Εντομολογικό Συνέδριο.

Στις 20 Οκτωβρίου 2015, το Wines of Crete, παράθεσε γευσιγνωσία κρητικών κρασιών από 31 μέλη του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης, στους εγγεγραμμένους συνέδρους του 16ου Πανελλήνιου Εντομολογικού Συνεδρίου που έγινε στο Ηράκλειο. Δοκιμάστηκαν κρητικές ποικιλίες και οι παρευρισκόμενοι γνώρισαν τα αρώματα και τις γεύσεις του Κρητικού Αμπελώνα.

Τι ακολουθεί μετά το Ασύρτικο στις λευκές ποικιλίες? – Άρθρο των Wine Commanders

Οι Γρηγόρης Μιχαήλος και Γιάννης Καρακάσης γνωστοί και ως Wine Commanders γράφουν για τις λευκές ποικιλίες που θα ακολουθήσουν μετά το Ασσύρτικο.

Παραθέτουμε απόσπασμα από το άρθρο τους:

“…. μια καλή ομάδα δε βασίζεται μόνο σε ένα παίχτη. Έχουν περάσει προ πολλού οι εποχές που ο Nick -Νίκος Γκάλης- σήκωνε μια ολόκληρη ομάδα στα χέρια του οδηγώντας την προς τη νίκη. Έτσι λοιπόν τώρα που υπάρχει το buzz γύρω από το Ασύρτικο και το Ελληνικό κρασί γενικότερα, είναι ευκαιρία να προβληθούν και άλλες λευκές Ελληνικές ποικιλίες που έρχονται από πίσω, τόσο εντός όσο και στο εξωτερικό.

Είναι λοιπόν λογικό να πρέπει να υπάρξει συνέχεια. Τι μπορεί να ακολουθεί;

Δοκιμάζοντας στο πρόσφατο ταξίδι μας στη Κρήτη το Βιδιανό σε όλες τις πιθανές του εκφράσεις, βαρελάτες ή δεξαμενής, παλαιωμένες ή φρέσκες, ποικιλιακές ή σε χαρμάνια, πιστεύουμε ότι τώρα είναι το κατάλληλο timing για την ποικιλία….”

Αμπελουργικά Νέα

Νέες ποικιλίες εντάχθηκαν στον Περιφερειακό κατάλογο της Κρήτης:

Συγκριμένα οι επιτρεπόμενες ποικιλίες είναι: Ταχτάς, Μπεγλέρι, Κυδωνίτσα, Λημνιό, Σαββατιανό, Μαυροτράγανο, Βοϊδομάτης, Αυγουστιάτης και Λημνιώνα. Βρείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ.

Μελλοντικά Event!

ΤΑ OINOTIKA 2016 ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ!

Κρατήστε τις ημερομηνίες αγαπητοί Οινόφιλοι!

Η μεγάλη έκθεση Κρητικού κρασιού ΟΙΝΟΤΙΚΑ έρχεται στις 27-29 Φεβρουαρίου 2016!

Μείνετε συντονισμένοι στο www.winesofcrete.gr για περισσότερες λεπτομέρειες!

Περισσότερα Νέα