ΝΕΑ

Newsletter Μάρτιος 2015

Εντυπωσίασαν τους χιλιάδες επισκέπτες οι οινοποιοί της Κρήτης στην έκθεση «ΟΙΝΟΤΙΚΑ» με τις σπάνιες γεύσεις και τα αρώματα των τοπικών κρασιών.

Πάνω από 3.000 άτομα επισκέφθηκαν την έκθεση «ΟΙΝΟΤΙΚΑ» που ολοκληρώθηκε σήμερα Δευτέρα και που για 3 ημέρες κατακλύστηκε από χρώματα, αρώματα και γεύσεις των φημισμένων Κρητικών παραδοσιακών κρασιών.

Η έκθεση που σημείωσε μεγάλη επιτυχία περιελάμβανε παράλληλα ειδικό σεμινάριο για την Κρητική αμπελουργία, τις τοπικές ποικιλίες, την ανάδειξη της Κρητικής κουζίνας και οργανώθηκε από τους Οινοποιούς της Κρήτης (Wines of Crete), με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στις Μαλάδες Ηρακλείου.

Μάρτιος με το Wines of Crete

Το Wines of Crete στο Οινόραμα

Μετά την μεγάλη επιτυχία στα ΟΙΝΟΤΙΚΑ 2015, δεκαεννιά κρητικά οινοποιεία συμμετείχαν στην μεγάλη οινική έκθεση Οινόραμα το Σάββατο 7, Κυριακή 8 και Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015 στο Ζάππειο Μέγαρο Αθηνών. Από φέτος το Οινόραμα συγχωνεύεται με την έκθεση Διονύσια και περιμένει τους οινόφιλους να δοκιμάσουν κρασιά απ’ όλη την Ελλάδα.

Τα Κρητικά Οινοποιεία καταλάμβαναν μια ολόκληρη αίθουσα στον χώρο του Ζαππείου (αίθουσα 2 κόκκινη) και υπήρχε χώρος που υποστηριζόταν από το Wines of Crete για τα Οινοποιεία που δεν είχαν φυσική παρουσία. Είναι η πρώτη φορά που τέτοιος αριθμός Οινοποιείων από το νησί παρευρίσκονταν ταυτόχρονα στην μεγάλη αυτή έκθεση της Αθήνας. Όπως κάθε χρόνο η παρουσία των Οινοποιών της Κρήτης στο Οινόραμα πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Βρείτε φωτογραφίες ΕΔΩ.

Γευσιγνωσία Κρητικών κρασιών στην Φλωρεντία

Μια ημέρα γευσιγνωσίας αφιερωμένη στα κρητικά κρασιά διοργανώνεται από το Επίτιμο Προξενείο της Ελλάδας στην Φλωρεντία και την Πρόξενο Πέγκυ Πετρακάκος στις 27 Μαρτίου, στην πόλη Φλωρεντία της Τοσκάνης. Η γευσιγνωσία θα γίνειστην La Divina Enoteca στο κέντρο της πόλης, όπου 21 ετικέτες Κρητικού κρασιού από 21 διαφορετικούς παραγωγούς του δικτύου οινοποιών «Wines of Crete» θα παρουσιαστούν σε επαγγελματίες κρασιού, δημοσιογράφους, bloggers και στο οινόφιλο κοινό της πόλης. Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Περισσότερα Νέα