ΝΕΑ

Newsletter Ιούνιος 2016

Ο Andrew Jefford για τον Κρητικό Αμπελώνα.

Στο πλαίσιο της Οινικής έκθεσης «ΟιΝοτικά» στο Ηράκλειο, βρέθηκε ο Andrew Jefford, όπου είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει κρητικά κρασιά και να περιηγηθεί στον Κρητικό Αμπελώνα. Μαζί του ήταν ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Μάνεσης. Με τη συνοδεία των γεωπόνων Νίκου Σωμαράκη και Δημήτρη Τσουπέη, οι επισκέπτες μας γνώρισαν τις ιδιαιτερότητες του κρητικού αμπελώνα, το κρητικό κρασί και απόλαυσαν το κρητικό τοπίο. Στο τέλος ο Ν. Μάνεσης πήρε συνέντευξη από τον A. Jefford και έχουμε ανεβάσει όλα τα video ΕΔΩ.

Το κρητικό κρασί στο Όσλο της Νορβηγίας

Για πρώτη φορά, το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας το Όσλο, όπου πραγματοποιήθηκε μία οργανωμένη παρουσίαση του Κρητικού Αμπελώνα. Στο «Det Norske Teatret», οργανώθηκε ένα μοναδικό master class για το κρητικό κρασί, με επίκεντρο τις γηγενείς ποικιλίες του νησιού. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ. Βρειτε ΕΔΩ φωτογραφίες.

Εντυπωσίασε το κρητικό κρασί στη Νέα Υόρκη

Για τέταρτη συνεχή χρονιά το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης – Wines of Crete, βρέθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου διοργάνωσε ένα μοναδικό Master class για το Κρητικό κρασί. Το Master class απευθυνόταν αποκλειστικά σε εισαγωγείς, επαγγελματίες του κρασιού, οινοδημοσιογράφους και δημοσιογράφους γαστρονομίας εν γένει. Η δράση που πραγματοποιήθηκε με την συγχρηματοδότηση Εθνικών και Ευρωπαϊκών πόρων, είχε ως σκοπό την γνωριμία των επαγγελματιών του οίνου με τα κρασιά του νησιού που φέρουν τις ενδείξεις Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. αλλά και προέρχονται από τις μοναδικές αυτόχθονες ποικιλίες σταφυλιού. Βρείτε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Οι διακρίσεις των κρητικών κρασιών στα Decanter World Wine Awards

Decanter World Wine Awards ξεκίνησαν το 2004 με μόλις πάνω από 4.000 κρασιά, και καθιερώθηκαν σύντομα ως ο κορυφαίος διαγωνισμός οίνου στον κόσμο.

Στον φετινό διαγωνισμό 16.000 περίπου κρασιά κρίθηκαν τυφλά από 240 από τους καλύτερους ουρανίσκους του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων 69 Masters of Wine και 26 Master Sommeliers, κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας στο Tobacco Dock. του Λονδίνου. Βρείτε ΕΔΩ όλα τα κρητικά κρασιά που διακρίθηκαν.

Περισσότερα Νέα