ΝΕΑ

Newsletter Ιούνιος 2014

Συμμετοχή στην TOP Wine Beijing.

Από 3 έως 5 Ιουνίου το «Wines of Crete» βρέθηκε στo Πεκίνο, στο πλαίσιο της διεθνής έκθεσης κρασιού, «Top Wine CHINA», όπου για πρώτη φορά συμμετείχε ελληνική αντιπροσωπεία.

Περισσότεροι από τετρακόσιοι επαγγελματίες του κλάδου του κρασιού συμμετείχαν στα τέσσερα Masterclasses για την παρουσίαση των κρητικών κρασιών με γεωγραφική ένδειξη ΠΟΠ και ΠΓΕ, που οργανώθηκαν. Η παρουσίαση έγινε από από ειδικό για το κρασί Wei (από το Yesmywine.com) με την βοήθεια των Οινοποιιών του Wines of Crete, και αφορούσε τον Κρητικό Αμπελώνα, τα Κρητικά Κρασιά, την ιστορία της Κρήτης και τον Κρητικό τρόπο ζωής. Οι Οινοποιοί της Κρήτης, συνεχίζουν με δράσεις που έχουν σκοπό να ενισχύσουν την προβολή των Κρητικών κρασιών και της Κρήτης σαν γαστρονομικό – οινικό προορισμό. Η συμμετοχή έγινε στο πλαίσιο προγράμματος της Ε.Δ.Ο.Α.Ο., με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Photo)

Το «Wines of Crete» στις ΗΠΑ

Το «Wines of Crete», ταξίδεψε από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Συγκεκριμένα στις 9 Ιουνίου βρέθηκε, για δεύτερη φορά, στη Νέα Υόρκη όπου έγινε παρουσίαση των Κρητικών Κρασιών στους Wine Media Guild, opinion leaders και δημοσιογράφους εξειδικευμένους στον οίνο και τη γαστρονομία. Ενώ στις 11 Ιουνίου, στην Washington έγινε Master Class για τα κρασιά της Κρήτης με γεωγραφική ένδειξη ΠΟΠ και ΠΓΕ, σε περίπου 40 επαγγελματίες του κλάδου. Τόσο στη Ν.Υόρκη αλλά και στην Washington, το κοινό που παρακολούθησε τα masterclass ήταν εξειδικευμένο και στοχευμένο και συμπεριελάμβανε εισαγωγείς, δημοσιογράφους γαστρονομίας, wine bloggers κ.α. (Photo: New York & Washington). Η αποδοχή στο Αμερικάνικο κοινό ήταν ενθουσιώδη, γεγονός που φαίνεται από τα μετέπειτα δημοσιεύματα που γράφτηκαν.

Η συμμετοχή έγινε στο πλαίσιο προγράμματος της Ε.Δ.Ο.Α.Ο., με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα έβδομα βραβεία ποιότητας του «Γαστρονόμου» 2014

Οι Οινοποιοί της Κρήτης, βραβεύτηκαν στα Βραβεία Ποιότητας του περιοδικού Γαστρονόμου, στην κατηγορία “ΠΟΤΟΥ”, αποδεικνύοντας ότι οι συλλογικές προσπάθειες μπορούν να φέρουν αποτελέσματα στην πράξη. Το βραβείο απένειμε ο Γιώργος Πίττας, από το ΞΕΕ, υπεύθυνος για το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό».

Νέα Καταχώρηση στο περιοδικό “Blue” της Aegean

Η νέα διαφημιστική καταχώρηση του “Wines of Crete” τον Ιούνιο 2014 στο περιοδικό “Blue” της Aegean Airlines, εντυπωσίασε με το slogan: “Wine Safari” 30 Wineries wait for your visit. Ταξίδι στην Κρήτη με τις όμορφες παραλίες, το καλό φαγητό, τα αρχαία μνημεία, το μοναδικό τοπίο και… τα οινοποιεία.

Περισσότερα από 30 οινοποιεία σας περιμένουν για να γνωρίσετε από κοντά τους οινοποιούς. να δοκιμάσετε το κρασί τους και να ζήσετε ένα διαφορετικό σαφάρι στον Κρητικό αμπελώνα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η καταχώρηση. Ξεφυλλίστε το περιοδικό ΕΔΩ

Φιλοξενία Αμερικάνων δημοσιογράφων στην Κρήτη

Το «Wines of Crete» φιλοξένησε Αμερικάνους δημοσιογράφους στις 7 και 8 Ιουνίου στα Κρητικά Οινοποιεία. Οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ΠΟΠ και ΠΓΕ κρασιά της Κρήτης, αλλά και να γευτούν τοπικές γεύσεις. Η δράση αυτή έγινε στο πλαίσιο προγράμματος της Ε.Δ.Ο.Α.Ο., με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Wines of Crete στην Σανγκάη

Το «Wines of Crete» θα βρεθεί στην Σανγκάη της Κίνας σαν χορηγός ενός πολύ μεγάλου Φεστιβάλ, το MISA. Εκεί θα γίνει ένα Master Class για τα κρασιά του Κρητικού Αμπελώνα, ενώ στα VIP dinners οι παρευρισκόμενοι θα γευτούν μόνο κρητικούς οίνους. Το MISA festival αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα event του καλοκαιριού στην Σανγκάη, όπου πλήθος κόσμου συμμετέχει και γιορτάζει το καλοκαίρι.

Το Wines of Crete στην 3η Γιορτή Κρητικής Διατροφής

Το «Wines of Crete» το Σάββατο 28 και την Κυριακή 28 Ιουνίου βρέθηκε στην Γιορτή Κρητικής Διατροφής στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου, όπου έγινε γευστική δοκιμή στα εκλεκτά κρασιά του Κρητικού Αμπελώνα.

Περισσότερα Νέα