ΝΕΑ

Newsletter Απρίλιος – Μάιος 2014

Επίσκεψη Κινέζων εισαγωγέων και δημοσιογράφων.

Από 7-9 Απριλίου το «Wines of Crete», φιλοξένησε κινέζους εισαγωγείς και δημοσιογράφους στο πλαίσιο των δράσεων ανάπτυξης των αγορών του εξωτερικού.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ιδιαιτερότητες του Κρητικού Αμπελώνα, τις 12 Αναγνωρισμένες Γεωγραφικές Ενδείξεις (Π.Ο.Π) και (Π.Γ.Ε.), όπως παράλληλα και κρασιά από τις έντεκα τοπικές ποικιλίες του νησιού.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο συνεργασίας των Δικτύου Οινοποιών Ν. Ηρακλείου, Δικτύου Οινοποιών Χανίων-Ρεθύμνης και Επιμελητηρίου Ηρακλείου, η οποία εντάσσεται στη δράση «Επισκέψεις εκπροσώπων του τύπου και του εμπορίου από την Κϊνα» του προγράμματος «Δράσεις Προώθησης Κρητικού Οίνου στην Κίνα και στην Ουκρανία» «Προώθηση Οίνων σε Τρίτες Χώρες» με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Έκδοση νέου έντυπου υλικού του «Wines of Crete»

Το «Wines of Crete», δημιούργησε νέο έντυπο υλικό, για την προώθηση του Κρητικού Αμπελώνα στην Κίνα και τις ΗΠΑ. Ο νέος χάρτης σε Κινέζικα και σε Αγγλικά καθώς και φυλλάδιο πληροφοριακό για τα Κρητικά κρασιά είναι γεγονός! Μπορείτε να κατεβάσετε το νέο μας πληροφοριακό υλικό πατώντας ΕΔΩ.

Η δράση αυτή έγινε με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Παρουσίαση του Κρητικού Αμπελώνα σε Γάλλους δημοσιογράφους

Το «Wines of Crete», βρέθηκε στο St. Nicolas Bay, στον Άγιο Νικόλαο, όπου παρουσίασε τις ιδιαιτερότητες του Κρητικού Αμπελώνα σε Γάλλους δημοσιογράφους γαστρονομίας. Παράλληλα με το Κρητικό κρασί οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Κρητική γαστρονομία.

3ημερη συνάντηση Ποιότητας, Επιχειρηματικότητας και Γευσιγνωσίας

Το «Wines of Crete», βρέθηκε στην 3ημερη Συνάντηση Ποιότητας, Επιχειρηματικότητας και Γευσιγνωσίας, 2-4 Μαΐου στον Πάνακρον Αμαρίου.

Το Δικτύου Οινοποιών Κρήτης, πραγματοποίησε εισηγήσεις με θέμα: «Ωφέλειες και Προοπτικές της Δικτύωσης» και «Γνωριμία με το Κρητικό κρασί – από το αμπέλι του παππού στο τραπέζι του επισκέπτη». Παράλληλα υπήρξε stand γευσιγνωσίας του Κρητικού Αμπελώνα, όπου οι επισκέπτες απόλαυσαν τα Κρητικά κρασιά του Δικτύου (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ).

Ανοιχτές Πόρτες Οινοποιείων 2014

Το «Wines of Crete» συμμετέχει στις Ανοιχτές Πόρτες Οινοποιείων 2014, όπου τα οινοποιεία του νησιού το Σάββατο 31/5 και Κυριακή 1/6, ανοίγουν τις πόρτες τους στους οινόφιλους και στους «εξερευνητές» των γεύσεων και αρωμάτων των κρασιών της Κρήτης. Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να ξεναγηθούν στους χώρους της παραγωγής του κρασιού, στους αμπελώνες τους και σαφώς να δοκιμάσουν τις τοπικές ποικιλίες των κρασιών του νησιού.

Συμμετοχή στην TOP Wine Beijing

Το «Wines of Crete» θα βρίσκεται φέτος για πρώτη φορά στην Top Wine Beijing στις 4-6 Ιουνίου. Επιπρόσθετα, θα αναπτυχθούν 4 Master Classes για τα κρασιά της Κρήτης με γεωγραφική ένδειξη ΠΟΠ και ΠΓΕ, στις 4 & 5 Ιουνίου, στο Seminar Room 1, από 10.00 – 12.00 και από 15.00 – 17.00. Η συμμετοχή γίνεται στο πλαίσιο προγράμματος της Ε.Δ.Ο.Α.Ο., με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Master Class σε ΗΠΑ

Το «Wines of Crete» θα βρεθεί για ακόμα μία φορά στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στις 9/6 στη Νέα Υόρκη και 11/6 στην Washington. Στη Νέα Υόρκη θα γίνει παρουσίαση των Κρητικών Κρασιών στους Wine Media Guild, opinion leaders και δημοσιογράφους εξειδικευμένους στον οίνο και τη γαστρονομία. Ενώ στην Washington θα γίνουν 2 Master Classes για τα κρασιά της Κρήτης με γεωγραφική ένδειξη ΠΟΠ και ΠΓΕ σε 40 επαγγελματίες του κλάδου και εισαγωγείς. Η συμμετοχή γίνεται στο πλαίσιο προγράμματος της Ε.Δ.Ο.Α.Ο., με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερα Νέα