ΝΕΑ

Υποψηφιότητα Του Αμπελώνα Της Κρήτης Στα Ετήσια Βραβεία Του Wine Enthusiast Για Την Οινική Περιφέρεια Της Χρονιάς (Wine Region Of The Year)

Σημαντική διάκριση για τον Αμπελώνα της Κρήτης, αποτελεί η υποψηφιότητα που έλαβε από τα “Wine Enthusiast Wine Star Awards 2016”. Τα βραβεία αυτά, αποτελούν θεσμό και διοργανώνονται κάθε χρόνο από το παγκοσμίου φήμης αμερικάνικο περιοδικό “Wine Enthusiast”, με βασικό σκοπό να αναδείξουν τις σημαντικές επιτεύξεις, καινοτομίες, ανθρώπους και περιοχές στον κόσμο του κρασιού και των ποτών.

Το περιοδικό «Wine Enthusiast» ιδρύθηκε το 1988, φέρνοντας στους καταναλωτές πληροφορίες σχετικά με τον κόσμο του κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών, παρουσιάζοντας εκατοντάδες κρασιά κάθε μήνα, ταξίδια, εστιατόρια και αξιοσημείωτους σομελιέ. Εκδίδεται 14 φορές το χρόνο, και έχει 800.000 αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

Η περιοχή της Κρήτης, βρίσκεται υποψήφια στην κατηγορία “Wine Region of the Year” μαζί με μεγάλης φήμης περιοχές όπως η Champagne της Γαλλίας, η Sonoma County της Καλλιφόρνιας (Η.Π.Α.), η Provence της Γαλλίας και η Willamette Valley του Όρεγκον (Η.Π.Α.). Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Η υποψηφιότητα αυτή αποτελεί μία διεθνή αναγνώριση της Κρήτης, ανάμεσα στις εξαιρετικά ενεργές οινικές περιοχές του κόσμου.

Σημειώνεται ότι στα Master Class που διοργανώνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια το “Wines of Crete” στη Νέα Υόρκη, παρευρίσκεται ανελλιπώς η Susan Kotzrewa, εκπρόσωπος από το περιοδικό «Wine Enthusiast». Η σταθερή παρουσία στις Η.Π.Α. και η συνεχόμενη εξέλιξη του Κρητικού κρασιού και της προβολής του, έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει καρπούς κι αυτό μέσα από τη συνέργεια των Οινοποιών, υλοποιώντας στρατηγικής σημασίας προγράμματα προώθησης και προβολής που ενισχύουν σημαντικά την εικόνα του Κρητικού κρασιού αλλά και τον οινοτουρισμό στην Κρήτη.

Βρείτε ΕΔΩ όλες τις υποψηφιότητες!

Περισσότερα Νέα