ΝΕΑ

Η Παγκόσμια ημέρα Οινοτουρισμού γιορτάζεται φέτος στην Κρήτη!

Η Παγκόσμια ημέρα Οινοτουρισμού γιορτάζεται φέτος στην Κρήτη!

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας, συμμετέχουν μαζί με εκατοντάδες άλλα οινοποιεία της Ευρώπης, στην Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού και σας προσκαλούν να γιορτάσετε μαζί τους.

Οι επισκέπτες των οινοποιείων θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις αμπελοοινικές περιοχές, να γνωρίσουν τους Έλληνες οινοπαραγωγούς, να απολαύσουν το τοπίο στους πανέμορφους αμπελώνες, να ξεναγηθούν στους χώρους παραγωγής, ωρίμανσης και παλαίωσης οίνων, να δοκιμάσουν νέες και παλαιωμένες σοδειές, αλλά και να ενημερωθούν για τα φρέσκα κρασιά του φετινού τρύγου που μόλις ολοκληρώθηκε.

Η Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να μυηθείτε στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού, να γνωρίστε τη διαδικασία της οινοπαραγωγής και να δοκιμάσετε εξαιρετικά Επώνυμα Ελληνικά Κρασιά.,

Προγραμματίστε από τώρα την εκδρομή σας για την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα και επισκεφθείτε ένα ή και περισσότερα οινοποιεία της Κρήτης. Όλο το πρόγραμμα με τα οινοποιεία που συμμετέχουν, το ωράριο και τις εκδηλώσεις θα το βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Wines of Crete www.winesofcrete.gr . Εκεί μπορείτε να βρείτε και τα συνεργαζόμενα εστιατόρια που συμμετέχουν στην δράση Bring Your Own Wine.Ο επισκέπτης θα μπορεί να απολαύσει το κρασί που αγόρασε από το οινοποιείο στο συνεργαζόμενο εστιατόριο, χωρίς επιπλέον χρέωση, προσκομίζοντας την απόδειξη αγοράς. Η εν λόγω δράση θα ισχύσει μόνο για την Κυριακή 13 Νοεμβρίου.

 

Είσοδος ΔΩΡΕΑΝ – Πριν την επίσκεψή σας επικοινωνήστε με το οινοποιείο.

Τα οινοποιεία της Κρήτης που συμμετέχουν θα τα βρείτε παρακάτω:.

 

Νομός Ηρακλείου

 1. Οινοποιείο Αμαργιωτάκη
 2. Οινοποιείο Αλεξάκη
 3. Οινοποιείο Νίκου Γαβαλά
 4. Οινοποιείο Silva – Δασκαλάκη
 5. Οινοποιείο Διγενάκη
 6. Οινοποιείο DAF Wines Δουλουφάκη Φερενίκη
 7. Οινοποιείο Ένωσης Ηρακλείου
 8. Οινοποιείο Ζαχαριουδάκη
 9. ΙΔΑΙΑ Οινοποιητική
 10. Οινοποιείο Λυραράκη
  Παράλληλες εκδηλώσεις:
  12.00-13.30 και 13.30-3.00: Καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά 5+ με πηλό και οινολάσπες από τη Χριστίνα Ζαχαράκη, εικαστική παιδαγωγό. Ελεύθερη είσοδος με δήλωση συμμετοχής στο τηλ. +306977745651.12.00-3.00 Παρουσίαση του Μessage-In-a-Bottle (MiB), μια διαδραστική εξερεύνηση του ταξιδιού κάθε φιάλης Λυραράκη, από το αμπέλι στο ποτήρι.
 11. ΜΙΝΩΣ – Οινοποιείο Μηλιαράκη
 12. Κτήμα Μενεξέ
 13. Οινοποιείο Μεταξάρη
 14. Οινοποιείο Μπουτάρη – Scalarea Estate
 15. Οινοποιείο Παρασκευά
 16. Κτήμα Πατεριανάκη – ανοιχτά μέχρι τις 18:00.
 17. Οινοποιείο Τιτάκη
 18. Οινοποιείο Χαραλαμπάκη

Νομός Χανίων:

 1. Οινοποιείο Αγίας Τριάδας
 2. Οινοποιείο Ντουράκη

Νομός Ρεθύμνου:

 1. Οινοποιείο Κουρκουλού
 2. Οινοποιείο Ζουμπεράκη

Νομός Λασιθίου

 1. Κτήμα Τοπλού

 

Στα οινοποιεία έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα έναντι του COVID-19 και τηρούνται όλα τα μέτρα όπως προβλέπονται από τις εκάστοτε ΚΥΑ.

 

Περισσότερα Νέα