ΝΕΑ

Το Wines of Crete Στο Tedx Anogeia Στις 8 Αυγούστου 2015

To Tedx Anogeia θα πραγματοποιηθεί στα Ανώγεια στις 8 Αυγούστου 2015 και το Wines of Crete θα είναι εκεί! Η Κρήτη παρουσιάζει την εικόνα μιας πολύ ενεργής και δυναμικής περιοχής παραγωγής κρασιών ποιότητας, χαρακτηριζόμενη από τη μοναδικότητα των ποικιλιών σταφυλιού που καλλιεργεί. Σε αυτό, βασικό ρόλο έχει το Wines…

To Tedx Anogeia θα πραγματοποιηθεί στα Ανώγεια στις 8 Αυγούστου 2015 και το Wines of Crete θα είναι εκεί!

Η Κρήτη παρουσιάζει την εικόνα μιας πολύ ενεργής και δυναμικής περιοχής παραγωγής κρασιών ποιότητας, χαρακτηριζόμενη από τη μοναδικότητα των ποικιλιών σταφυλιού που καλλιεργεί. Σε αυτό, βασικό ρόλο έχει το Wines of Crete στην προώθηση και αναγνώριση του Κρητικού κρασιού, τόσο εντός όσο κι εκτός Ελλάδος καθώς και την ανάπτυξη του Οινοτουριστικού ρεύματος στο νησί. Η εκπαίδευση του καταναλωτή και του επαγγελματία, η παρουσίαση της παραγωγής στο ίδιο το κοινό μέσα από οργανωμένες γευσιγνωσίες κι εκθέσεις, η δημιουργία όλων των απαραίτητων εργαλείων για την αρτιότερη επίτευξη αυτής της επικοινωνίας, συνθέτουν τις δράσεις του Wines of Crete.

Στο TEDxAnogeia, το Wines of Crete θα παρουσιάσει ένα ωριαίο workshop γευσιγνωσίας Κρητικού κρασιού από γηγενείς ποικιλίες. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ετικέτες του Κρητικού Αμπελώνα γνωρίζοντας τις γεύσεις και τα αρώματα αυτού του τόπου. Στο χώρο επίσης θα υπάρχει ανοικτό wine bar. Παράλληλα θα γίνουν και θεματικά μικρο-σεμινάρια γευσιγνωσίας στο wine bar που θα υπάρχει στο χώρο.

Αναλυτικότερα:

1. Wines of Crete Workshop_ 4 κρασιά, 4 γεύσεις, 1 νησί.

18.00-19.00: Σεμινάριο που θα περιλαμβάνει: Καλές πρακτικές του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης και γευστική δοκιμή 4 διαφορετικών κρητικών ποικιλιών, συνδυάζοντας τις με 4 παραδοσιακές συνταγές του νησιού.

(Παρακολούθηση σεμιναρίου έως και 20 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

2. MiniWineSeminar – Ανακαλύπτοντας την κρητική ποικιλία Βιδιανό

17.00-17.30: Μίνι-σεμινάριο για την γευσιγνωσία και περιγραφή των χαρακτηριστικών της κρητικής ποικιλίας «Βιδιανό».

(Παρακολούθηση μίνι-σεμιναρίου έως και 15 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και λίστα συμμετεχόντων)

3. Mini Wine Seminar – Η δροσιά των κρητικών Ροζέ

19.30-20.00: Μίνι-σεμινάριο για την γευσιγνωσία και περιγραφή των χαρακτηριστικών των κρητικών Ροζέ.

(Παρακολούθηση μίνι-σεμιναρίου έως και 15 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και λίστα συμμετεχόντων)

4. Mini Wine Seminar – Οι κρητικοί επιδόρπιοι οίνοι

20.30-21.00: Μίνι-σεμινάριο για την γευσιγνωσία και περιγραφή των χαρακτηριστικών των επιδόρπιων κρητικών οίνων.

(Παρακολούθηση μίνι-σεμιναρίου έως και 15 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και λίστα συμμετεχόντων)

Περισσότερα Νέα