ΝΕΑ

To Wines of Crete Στηρίζει Διαγωνισμό Καλλιτεχνικής Έκφρασης Με Θέμα Τον Οινοτουρισμό

Αναδημοσίευση από το Greek Cellar

Όπου υπάρχει σκέψη και οργάνωση από νέους και ορεξάτους ανθρώπους, υπάρχει φυσικά και το ανάλογο δημιουργικό αποτέλεσμα. Μια τέτοια σκέψη δημιούργησε τον Διαγωνισμό Καλλιτεχνικής Έκφρασης: «Από το Βορρά στο Νότο (και αντιστρόφως): Αναπαριστώντας την ιδανική οινοτουριστική εμπειρία», ο οποίος απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες, που παρακολουθούν αυτό το εξάμηνο το μάθημα Οινοτουρισμού στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (Κατεύθυνση Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας) και τα μαθήματα της κατεύθυνσης του Marketing στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγίου Νικολάου Κρήτης.

Οι δημιουργοί και υπεύθυνοι του Διαγωνισμού, Μαρία Αλεμπάκη (Επιστημονική Συνεργάτιδα Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσ/νικης) και Νίκος Τριχάς (Επιστημονικός Συνεργάτης ΤΕΙ Κρήτης) ενήργησαν με γνώμονα την ανάγκη υιοθέτησης καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών, οι οποίες έχουν στόχο να ενθαρρύνουν τη διάδραση και τη συμμετοχή, ενώ παράλληλα δίνουν στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να έρθουν σε μεγαλύτερη επαφή με την παραγωγική βάση και τους επαγγελματίες του χώρου.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει:

  • να επισκεφτούν τις αμπελοοινικές περιοχές και τα οινοποιεία και να αποτυπώσουν σε τέσσερις φωτογραφίες τις τέσσερις διαστάσεις της οινοτουριστικής εμπειρίας (Αναψυχή, Εκπαίδευση, Αισθητική, Απόδραση)
  • να επιλέξουν ένα σχετικό λογοτεχνικό απόσπασμα, το οποίο θα πλαισιώνει κάθε φωτογραφία/διάσταση.

Ο Διαγωνισμός ξεκίνησε στις 11 Νοεμβρίου και τελειώνει στις 11 Ιανουαρίου 2018. Τα έργα που υποβάλλονται στο Διαγωνισμό θα αξιολογηθούν από μία ανεξάρτητη Επιτροπή, η οποία αποτελείται από τους Κυριάκο Αγγελάκο (Σκηνοθέτη), Χριστίνα Μπονάρου (Δρα Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών), Γιάννη Φάι (Φωτογράφο των Wines of Crete) και Άλκη Τσορλίνη (Φωτογράφο από τη Βόρεια Ελλάδα). Συνολικά, θα υπάρχουν δέκα νικητές/νικήτριες -πέντε από κάθε Τμήμα.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι τον Διαγωνισμό αγκάλιασαν από την αρχή όλα τα δίκτυα οινοποιών, που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα (Οίνοι Βορείου Ελλάδος, Ενώσεις Οινοπαραγωγών Δράμας, Νάουσας, Αμύνταιον Οίνος) αλλά και της Κρήτης (Wines of Crete).

Περισσότερα Νέα