ΝΕΑ

Το Κρητικό Κρασί Στο Μουσείο Οίνου «La Cite du Vin»!

Στο Μπορντό της Γαλλίας βρέθηκε το Wines of Crete πριν λίγες ημέρες, ως τιμώμενη οινοπαραγωγική περιοχή στο μουσείο οίνου «La Cite du Vin»!

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, διοργανώθηκαν από το «La Cite du Vin» δύο σεμινάρια-γευσιγνωσίες όπου παρουσιάστηκαν πέντε κρητικές ποικιλίες. Το Βιδιανό, το Λιάτικο, το Κοτσιφάλι, το Μαντηλάρι και το Ρωμέικο βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και εντυπωσίασαν όχι μόνο τους παρευρισκόμενους, αλλά και στελέχη του «La Cite du Vin» που το παρακολούθησαν.

Παράλληλα, το πρωί της Πέμπτης 17 και της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά σεμινάρια, στον ίδιο χώρο, από το Wines of Crete για τα στελέχη του «La Cite du Vin» που διαχειρίζονται τους επισκέπτες και τις δραστηριότητες του Κέντρου, τους λεγόμενους «moderators». Οι «moderators» είναι επαγγελματίες στον χώρο του κρασιού, που όχι μόνο συνεργάζονται με το «La Cite Du Vin», αλλά φτιάχνουν τις λίστες για κάβες και εστιατόρια στο Μπορντό. Τα σεμινάρια υποστήριξαν οι Γεωργία Λύτρα Ph.D. Ass. Prof. of Enology και ο Νίκος Μηλιαράκης, οινοποιός και μέλος του Δ.Σ. του Δικτύου Οινοποιών Ν. Ηρακλείου, ο οποίος ανέφερε σχετικά: «Παρουσιάστηκε η σύγχρονη εικόνα του Κρητικού κρασιού, σε μια πόλη που αν μη τι άλλο είναι από τους πιο γνωστούς οινοτουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Τα κρασιά και οι ποικιλίες της Κρήτης προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του κοινού αλλά και των επαγγελματιών “moderators” που το παρακολούθησαν. Το Μπορντό είναι μία σύγχρονη πόλη κρασιού και το Μουσείο Οίνου έχει συμβάλει πολύ στην ανανέωση της οινικής εικόνας της. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που από τη μία, εκπαιδεύτηκαν οι moderators για το κρητικό κρασί και από την άλλη, κοινό που παρακολουθεί συχνά τα σεμινάρια που αφορούν σε αμπελώνες του κόσμου, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κρήτη, ως μια σημαντική αμπελοοινική περιοχή του κόσμου».

Το «La Cite Du Vin» εκδήλωσε την επιθυμία να ανανεώσει το συμβόλαιο συνεργασίας με το Wines of Crete για τρία ακόμα έτη, επομένως, τα κρασιά της Κρήτης θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο Μουσείο Οίνου του Μπορντό.

Επόμενη στάση για το κρητικό κρασί είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού την Κυριακή 10 Νοεμβρίου και η Αθήνα όπου θα γίνει η έκθεση Κρητικού Κρασιού ΟιΝοτικά την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς. Βρείτε όλες τις πληροφορίες στο www.winesofcrete.gr.

Περισσότερα Νέα