ΝΕΑ

Το Κρητικό Κρασί Ως Όχημα Ανάπτυξης

Το Wines of Crete συμμετέχει σε συζητήσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα, ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους για όλους καιρούς, που ο αμπελοοινικός κλάδος έχει επηρεαστεί τόσο από την κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία. Η προσπάθεια που γίνεται, έχει σκοπό να βρει τον κλάδο της οινοπαραγωγής και του οινοτουρισμού έτοιμο να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις που θα προκύψουν την επόμενη ημέρα της COVID-19 εποχής.

Αυτό το διάστημα, γίνονται διεργασίες και προκαταρκτικές συζητήσεις για την δημιουργία μιας εθνικής στρατηγικής στον οινοτουρισμό και συντονισμένων ενεργειών για την υποδομή και την προώθηση του, μέσα από την Εθνική Επιτροπή Οινοτουρισμού, στην οποία συμμετέχει το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης δυναμικά.

Επιπλέον, η συνεργασία μεταξύ των νησιωτικών περιοχών της Ελλάδας, είναι αυτό τον καιρό, σε συζητήσεις μεταξύ του Οινικού κλάδου, των Υπουργείων Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το κρασί αντιμετωπίζεται ως όχημα ανάπτυξης καθώς διατρέχει τον πρωτογενή τομέα, την μεταποίηση και τον τουρισμό. Η νησιωτικότητα, η ιδιαιτερότητα και η διαφορετικότητα είναι μοναδικά χαρακτηριστικά που πρέπει να υπογραμμιστούν και να αναπτυχθούν μέσα από ενέργειες εκπαίδευσης, στρατηγικό σχεδιασμό και κοινό Branding.

Το Wines of Crete συνεχίζει να είναι παρόν σε κάθε πρωτοβουλία που έχει σκοπό την ανάδειξη του ποιοτικού κρητικού κρασιού μέσα από το εθνικό χαρτοφυλάκιο γαστρονομίας και την προώθηση της οινογαστρονομίας της Κρήτης.

Περισσότερα Νέα