ΝΕΑ

Τηλεδιάσκεψη Του Δικτύου Οινοποιών Με Τον Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων Α. Γεωργιάδη Και Στον Υφ. Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη

Να στηριχθεί η προσπάθεια που κάνουν τα μέλη του δικτύου οινοποιών Κρήτης, προκειμένου να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω του κορονοιού, ζητούν τα μέλη του και γιαυτό τον λόγο είχαν τηλεδιάσκεψη με τον Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων Α. Γεωργιάδη και στον Υφ. Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη, ο Πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών του ν. Ηρακλείου κ. Νίκος Δουλουφάκης, οι οινοποιοί κ.κ. Στέλιος Ζαχαριουδάκης και Νίκος Μηλαράκης, ενώ παρούσα ήταν και η Γραμματέας Αγροτικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου.

Οπως ανέφερε στην εκπομπή “Δημοσίως” του Νίκου Παπαδάκη στον politica 89.8 όπου φιλοξενήθηκε, ο Νίκος Μηλιαράκης: Οι οινοποιοί εξέθεσαν τη μεγάλη οικονομική ζημία που υφίσταται το Δίκτυο εξαιτίας της πανδημίας, καθώς συνδέεται άμεσα με τις επιχειρήσεις της εστίασης και του τουρισμού, οι οποίες βρίσκονται για μήνες σε αναστολή. Καθώς οι επιχειρήσεις οινοποιίας παρέμειναν ανοιχτές όλο το διάστημα της πανδημίας, υπολογίζεται ότι η πτώση του τζίρου για τα οινοποιεία της Κρήτης ξεπερνά το 70%. Παράλληλα και η επιλογή της αποθεματοποίησης των οίνων δεν είναι βιώσιμη, λόγω της έλλειψης αποθηκευτικών χώρων.

Μάλιστα με την ευχή να ξεπεραστεί το συντομότερο η πανδημία, ο κ. Μηλιαράκης τόνισε πως οι χώροι των οινοποιείων του νησιού μας είναι πανέτοιμοι να δεχτούν ξανά τους επισκέπτες.

Ακούστε το ηχητικό ΕΔΩ.

Ρεπορτάζ: politica.gr

Περισσότερα Νέα