ΝΕΑ

Τα Κρασιά Της Κρήτης Στη LE MONDE

Το Wines of Crete σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό όμιλο Le Monde, πραγματοποίησαν εκδήλωση αποκλειστικά για τον Κρητικό Αμπελώνα, την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα. Πάνω από 300 σπουδαστές τουρισμού και γαστρονομίας είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν επιλεγμένες ετικέτες από τα 16 οινοποιεία μέλη του Wines of Crete που συμμετείχαν κατά τη διάρκεια mini έκθεσης που διοργανώθηκε παράλληλα.

Το Δίκτυο των Οινοποιών Κρήτης παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΔΟΝΗ, Ζαχαρίας Διαμαντάκης. «Είναι μεγάλη μας χαρά να είμαστε καλεσμένοι στην σχολή Le Monde και να παρουσιάζουμε συνολικά και συλλογικά τον Κρητικό Αμπελώνα. Μετά την έκθεση κρητικού κρασιού, ΟιΝοτικά της Αθήνας, έρχεται σαν φυσική συνέχεια η πρόσκληση αυτή, όπου το επαγγελματικό και εκπαιδευτικό κοινό μπορεί να γνωρίσει την οινική Κρήτη», δήλωσε σχετικά.

Η Μαρία Τζίτζη, χημικός -οινολόγος & συγγραφέας, που διοργάνωσε την εκδήλωση, ανέφερε τις εντυπώσεις της μετά το πέρας της: “Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε στην σχολή Le monde τα κρητικά οινοποιεία, σε συνεργασία με το Wines of Crete. Η γευστική δοκιμή των κρασιών έδειξε για άλλη μια φορά, την ποιοτική δουλειά που γίνεται στην Κρήτη τα τελευταία χρόνια από τους αμπελουργούς, οινοποιούς και οινολόγους. Η Κρήτη με τις γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, διαθέτει πια μια φρέσκια οινική ματιά και δείχνει να προτρέχει των εξελίξεων του κλάδου. Η λευκή ποικιλία Βιδιανό, που αποτελεί πάντα μια αποκάλυψη τόσο για τους μυημένους όσο και τους ερασιτέχνες δοκιμαστές, έκλεψε κυριολεκτικά τις εντυπώσεις, ενώ η αρωματική και πλανεύτρα Malvasia Aromatica, για άλλη μια φορά εντυπωσίασε με την φινέτσα και την ένταση της. Τέλος η διαχρονική Βηλάνα, το Μανδηλάρι, το Syrah αλλά και το Chardonnay, επιβεβαιώνουν την διαδρομή ποιότητας που αυτή την εποχή διανύει ο Κρητικός αμπελώνας. Ευχαριστούμε θερμά τους Κρήτες οινοποιούς για την εμπιστοσύνη τους στο να παρουσιάσουμε την δουλειά τους στους νέους υποψήφιους επαγγελματίες του χώρου.

Η Χρύσα Γιατρά Μπατζή, εκπαιδευτικός οινολόγος MSc O.I.V.Paris- sommelier που επίσης συμμετείχε στην εκδήλωση, σε σχετική δήλωσή της, επισήμανε: “Η συμμετοχή των οινοποιείων της Κρήτης τράβηξε έντονα το ενδιαφέρον των σπουδαστών που ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό. Για εμάς η διάδοση του κρασιού και των ανθρώπων του, είναι πολιτισμός και ιδιαίτερα στους νέους μάγειρες, sommelier, Bartenders και ξενοδοχειακά στελέχη που είναι οι μελλοντικοί πρεσβευτές της ελληνικής γαστρονομίας και του τουρισμού. Ευχόμαστε να καθιερωθεί το event ετησίως όπως γίνεται και με άλλες περιοχές της Ελλάδας στη Lemonde”.

Το επόμενο οινικό ραντεβού με το οινόφιλο και επαγγελματικό κοινό είναι στα ΟιΝοτικά της Κρήτης που θα πραγματοποιηθούν τον Φεβρουάριο 2018, στις 10-12 στο Ηράκλειο και 24-25 στα Χανιά.

Περισσότερα Νέα