ΝΕΑ

Συνάντηση Με Τον Περιφερειάρχη Κρήτης κο Στάυρο Αρναουτάκη, Είχαν Οι Οινοποιοί Ανατολικής Κρήτης

Το δίκτυο οινοποιών Ανατολικής Κρήτης ενημερώθηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης και την αντιπεριφερειάρχη για το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για τις εξαγωγές κρασιού, ιδιαίτερα στην αγορά της Κίνας.

Συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και την θεματική αντιπεριφερειάρχη Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη είχε σήμερα το απόγευμα το προεδρείο του δικτύου οινοποιών Ανατολικής Κρήτης. Τα στελέχη των οινοποιών εξέφρασαν την στήριξη τους στην προσπάθεια της Περιφέρειας για την ίδρυση της «Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης», του ενιαίου φορέα στήριξης των προϊόντων του πρωτογενή τομέα. Η ¨Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης¨ θα είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με μειοψηφική συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης (έως 49%) και πλειοψηφία (51%) στις οργανώσεις και τις ομάδες των παραγωγών καθώς και τις επιχειρήσεις πρώτης μεταποίησης και θα έχει επταμελές διοικητικό συμβούλιο.

Το δίκτυο οινοποιών Ανατολικής Κρήτης ενημερώθηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης και την αντιπεριφερειάρχη για το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για τις εξαγωγές κρασιού, ιδιαίτερα στην αγορά της Κίνας. Παράλληλα ενημερώθηκαν για τις στοχευμένες ενέργειες που δρομολογούνται μέσω της «Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης» για την προώθηση των Κρητικών προϊόντων κάτω από την «ομπρέλα» της Περιφέρειας με το ενιαίο σήμα «ΚΡΗΤΗ».

Περισσότερα Νέα