ΝΕΑ

Συμμετοχή Του Wines of Crete Στο Διήμερο Οινοτουρισμού Στην Σαντορίνη.

Στο διήμερο για τον οινοτουρισμό στην Σαντορίνη, με θέμα «Ελληνικός Οινοτουρισμός-Στρατηγικές & προοπτικές για τη μετά-Covid εποχή», βρέθηκε το Wines of Crete. Ο εκπρόσωπος του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης και μέλος του Δ.Σ. Νίκος Μηλιαράκης, ανέλυσε το οινοτουριστικό προφίλ του νησιού μέσα από το πρίσμα του Wines of Crete και των ενεργειών που αναπτύσσει το Δίκτυο για το οινοτουριστικό προϊόν, τα τελευταία 15 χρόνια. Στην ομιλία του ανέπτυξε τις κινήσεις που κάνουν οι Κρήτες οινοποιοί για την ανάδειξη της Κρήτης ως οινοτουριστικό προορισμό, αλλά και τα εργαλεία που έχουν φτιάξει όπως: οι δράσεις της οργανωμένης σήμανσης, του κοινού χάρτη, η οργάνωση της έκθεσης Κρητικού κρασιού ΟιΝοτικά , η στοχευμένη προβολή μέσα από τα Social Media κ.α..

Στόχος του Συνεδρίου ήταν η ανάλυση των δεδομένων που διαμορφώνονται τόσο στο άμεσο μέλλον όσο και μακροπρόθεσμα, βάσει των ευκαιριών που παρουσιάζονται μέσα από την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Στην διημερίδα βρέθηκε η αρμόδια υφυπουργός για τις θεματικές μορφές τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, η γγ Τουρισμού, Βίκυ Λοϊζου, ενώ έγιναν επίσης ομιλίες και παρουσιάσεις ειδικών του οίνου και του οινοτουρισμού κ.José Antonio Vidal, Ιδρυτή/Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Οινοτουρισμού (GWTO), Dr Ignacio Sanchez Recarte, Γενικό Διευθυντή CEEV (ComitéEuropéen des Entreprises Vins), Δρ. Παναγιώτα Διονυσοπούλου, Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού, Δρ. Μαρία Αλεμπάκη, Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Αγροτικής Οικονομίας και Κοινωνιολογίας Αττικής του ΕΛ.Γ.Ο. «Δήμητρα» κ. Ιωάννη Καρακάση MW, Δρ. Ιωάννη Βογιατζή, Πρόεδρο Δ.Σ. ΕΔΟΑΟ και Πρόεδρο Δ.Σ. ΣΕΟ.

Η διημερίδα έγινε με συνεργασία του υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, του Δήμου Θήρας και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τη στήριξη της Aegean Airlines.

Οι δράσεις που συνεχώς κάνει το Wines of Crete για τν αύξηση αναγνωρισιμότητας του κρητικού κρασιού – αμπελώνα, εντάσσονται στον στρατηγικό σχεδιασμό που ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια, διοργανώνοντας και συμμετέχοντας σε δράσεις για αυτό το σκοπό. Το Wines of Crete συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο του, ακόμα και σε αυτή την πιο δύσκολα οικονομική συγκυρία για την κοινωνία αλλά και την αμπελουργία της Κρήτης.

Περισσότερα Νέα