ΝΕΑ

SETE Training – Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Για Επαγγελματίες Της Εστίασης Στο Ηράκλειο

Στις 6 και 7 Φεβρουαρίου 2018 το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) θα πραγματοποιήσει στο Ηράκλειο της Κρήτης (ξενοδοχείο Galaxy Ηotel) ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για επαγγελματίες της εστίασης με θέμα: «Δημιουργική ελληνική κουζίνα σε ψάρια και θαλασσινά».

Τη διοργάνωση του διήμερου προγράμματος έχει αναλάβει ο εκπαιδευτικός πυλώνας του ΙΝΣΕΤΕ, SETE Training. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του ΙΝΣΕΤΕ που λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα και έχουν ως στόχο να «εξοπλίσουν» τους επαγγελματίες και εργαζόμενους στον ελληνικό τουρισμό με γνώσεις και δεξιότητες και εντάσσεται στις δράσεις που υλοποιεί ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για τη διασύνδεση του τουρισμού με τομείς, όπως ο αγροδιατροφικός.

Το πρόγραμμα, τον συντονισμό του οποίου έχει αναλάβει η Gastronomy Essentials, αναμένεται να παρακολουθήσουν 50 επαγγελματίες της εστίασης που δραστηριοποιούνται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και στην Κύπρο. Εκπαιδευτής του προγράμματος θα είναι ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης, γνωστός για την αγάπη του στην ελληνική κουζίνα και στα ελληνικά προϊόντα. Ο σεφ, με παρουσία εδώ και πολλά χρόνια και στο εξωτερικό, θα δείξει σύγχρονους συνδυασμούς ψαριών και θαλασσινών με αρωματικά μυρωδικά του τόπου μας, διαδικασίες προετοιμασίας θαλασσινών και θα δημιουργήσει συνταγές με τοπικά προϊόντα, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο, τη μέγιστη χρήση τους στην ελληνική εστίαση. Οι συμμετέχοντες, τη δεύτερη ημέρα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία δίωρη εκπαιδευτική παρουσίαση συνδυασμού των συνταγών με ποικιλίες κρασιών που παράγονται στην Κρήτη. Στην παρουσίαση αναμένεται να συμμετέχουν, με ετικέτες τους, 20 οινοπαραγωγοί από την Κρήτη.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο συμφώνου συνεργασίας που έχουν υπογράψει το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ και ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου και την οργάνωση και υλοποίησή του στο Ηράκλειο Κρήτης έχει αναλάβει το δίκτυο οινοπαραγωγών Κρήτης, Wines of Crete.

Σκοπός της συνεργασίας είναι:

  • H ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των επαγγελματιών του τουρισμού σε θέματα που άπτονται της εργασίας τους.
  • Η ανάδειξη του ελληνικού οίνου και η γνωριμία των επαγγελματιών με τις επιλογές, τις δυνατότητες και τις ιδιομορφίες του.
  • Η διασύνδεση των επαγγελματιών με παραγωγούς και η δημιουργία δικτύου γνωριμιών που θα συνεισφέρει στην διεύρυνση των επαφών.

Περισσότερα Νέα