ΝΕΑ

Οι Οινοποιοί της Κρήτης , με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Κρασιού.

Οι Οινοποιοί της Κρήτης , με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στη Γερμανία, τη  μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Κρασιού.

Για ακόμα μία χρονιά οι Οινοποιοί της Κρήτης (Wines of Crete) βρέθηκαν στο Düsseldorf της Γερμανίας, όπου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν στην Διεθνή Έκθεση Κρασιού PROWEIN, η οποία πραγματοποιήθηκε ξανά μετά από δύο χρόνια λόγω της πανδημίας. Τη συμμετοχή των μελών του στήριξε και το Επιμελητήριο Ηρακλείου, ενω οι συνέργειες αλλά και η επί χρόνια επιτυχημένη συνεργασία  της Περιφέρειας Κρήτης με το Wines of Crete συνεχίζονται, στοχεύοντας πάντοτε στην προβολή της Κρήτης ως σημαντική οινοπαραγωγική περιοχή, αλλά και ως έναν ενδιαφέρον οινικό προορισμό.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της έκθεσης, τη φετινή χρονιά συμμετείχαν πάνω από 5.700 εκθέτες από 62 έθνη, ενώ επισκέφτηκαν την έκθεση 38.000 επαγγελματίες από 145 χώρες.

Στο περίπτερο της Κρήτης συμμετείχαν οκτώ (8) κρητικά οινοποιεία, ενώ σε ενιαίο wine bar του Wines of Crete οι επισκέπτες δοκίμασαν ετικέτες από τα 36 οινοποιεία μέλη του Δικτύου και πληροφορήθηκαν για τον Κρητικό αμπελώνα. Το εν λόγω wine bar υποστήριζε η οινοχόος Υρώ Κολιακουδάκη DIP WSET και το επισκέφθηκε πλήθος επαγγελματιών, μεταξύ των οποίων εισαγωγείς κρασιών, οινοπαραγωγοί, οινολόγοι, καθηγητές και φοιτητές πανεπιστημίων, συγγραφείς οίνου, εκπαιδευτές και ερευνητές στον χώρο του κρασιού, οινοδημοσιογράφοι, bloggers και δημοσιογράφοι από το σπουδαίο περιοδικό οίνου Wine Enthusiat.

Στην έκθεση αλλά και στην στήριξη των κρητικών αμπελώνων, των κρητικών κρασιών αναφέρθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Δικτύου Οινοποιών Νίκος Μηλιαράκης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης δήλωσε: «Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τις προσπάθειες για εξωστρέφεια και την ενίσχυση της ταυτότητας των κρασιών του νησιού μας. Σε συνεργασία με τους οινοποιούς και τους παραγωγούς ενισχύουμε τη δυναμική πορεία του Κρητικού Αμπελώνα. Στόχος μας να καταστήσουμε τη Κρήτη ως τουριστικό προορισμό και στον τομέα της οινοποιίας».

Ο Νίκος Μηλιαράκης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δικτύου Οινοποιών ανέφερε χαρακτηριστικά: «Επιστρέψαμε στην έκθεση μετά από δύο χρόνια παύσης, διαχειριζόμενοι μία κατάσταση διαφορετική από αυτή που είχαμε αφήσει. Υπήρξε σαφώς μεγάλη κινητικότητα και ενδιαφέρον για το κρητικό κρασί. Η Κρήτη έδωσε το ηχηρό παρόν σε μια τόσο σημαντική έκθεση και ελπίζουμε η παρουσία μας να αποφέρει καρπούς».

 

 

Περισσότερα Νέα