ΝΕΑ

Προώθηση Των Κρητικών Κρασιών Στην Κίνα

Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης (Wines of Crete) διοργάνωσε και πραγματοποίησε αποστολή στην Κίνα με σκοπό την προώθηση του κρητικού κρασιού στην κινέζικη αγορά. Για το λόγο αυτό διοργάνωσε 3 εξειδικευμένα master class που απευθύνονταν σε επαγγελματίες του κρασιού, δημοσιογράφους γαστρονομίας – οίνου αλλά και οινόφιλους. Η παρουσίαση έγινε από τον οινοπαραγωγό Αντώνη Ντουράκη και την χημικό του κτήματος Λυραράκη, Μυρσίνη Αρχοντάκη. Την παρουσίαση υποστήριξε ο πολύ γνωστός εκπαιδευτής – σύμβουλος της Κίνας, και blogger Mr. Wei, γνωστός και ως Putao Jiu Xiao Pi. Τα τρία master class έγιναν στην πρωτεύουσα της Κίνας στο Πεκίνο , στην Σανγκάη και στην Σενζεν.

Στις παρουσιάσεις εντυπωσίασαν τα Κρητικά κρασιά, η ιστορία της Κρήτης, η οινική ιστορία του νησιού αλλά και ο κρητικός τρόπος ζωής που μετέφεραν οι απεσταλμένοι του Wines of Crete. Οι γευσιγνωσίες περιελάμβαναν τα κρασιά με προέλευση ΠΟΠ και ΠΓΕ (λευκά, ροζέ, κόκκινα και γλυκά κρασιά), την ιστορία της Κρήτης και την κρητική γαστρονομία. Οι 350 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις κρητικές ποικιλίες κρασιού και να τις συνδυάσουν με ασιατικά εδέσματα.

Οι Οινοποιοί της Κρήτης, συνεχώς υλοποιούν δράσεις εξωστρέφειας των οίνων του Κρητικού Αμπελώνα, ενισχύοντας την εικόνα του κρητικού κρασιού, προωθώντας ταυτόχρονα την Κρήτη σαν γαστρονομικό – οινικό προορισμό, επιμένοντας συλλογικά και τοπικά. Η δράση έγινε με την χρηματοδότηση Εθνικών και Ευρωπαϊκών πόρων.

Περισσότερα Νέα