ΝΕΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Έκθεση Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά 2024» σε Ηράκλειο και Χανιά.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Έκθεση Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά 2024» σε Ηράκλειο και Χανιά.

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε για 16η χρονιά η διεξαγωγή της Έκθεσης Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά» σε Ηράκλειο και Χανιά, με πλήθος οινόφιλων και επαγγελματιών να τιμούν τον οινοπαραγωγικό κλάδο του νησιού. Στο πλευρό του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης, βρέθηκε για ακόμα μία φορά η Περιφέρεια Κρήτης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσαν στους επισκέπτες οι παράλληλες εκδηλώσεις των εκθέσεων που απευθύνονταν σε αρχάριους αλλά και σε επαγγελματίες. Το Wines of Crete σε συνεργασία με την Genius in Gastronomy διοργάνωσε τρία σεμινάρια γευσιγνωσίας κρασιού για αρχάριους, με εισηγητή τον Φώτη Σταθόπουλο Dip. ASI. Η οινοχόος Υρώ Κολιακουδάκη Dip. WSET, παρουσίασε ένα masterclass με τις 16 νέες κυκλοφορίες του Κρητικού Αμπελώνα, που εντυπωσίασαν τους συμμετέχοντες. Τέλος, η οινοχόος Άννα Μαρία Καμπουράκη, παρουσίασε στο αγγλόφωνο κοινό ένα σεμινάριο για την ιστορία του κρητικού κρασιού, τις κρητικές ποικιλίες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριαστικά του κρητικού terroir.

«Είναι υποδειγματική η δουλειά του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης για την εξωστρέφεια του ποιοτικού κρητικού κρασιού. Ως Περιφέρεια Κρήτης, είμαστε πάντα δίπλα σε αυτή την προσπάθεια, που αποδίδει και θέλω να συγχαρώ όλους τους οινοποιούς για αυτή την ποιοτική αναβάθμιση που γίνεται κάθε χρόνο. Συγχαρητήρια σε όλους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

«Στηρίζουμε κάθε χρόνο την μεγαλύτερη έκθεση κρητικού κρασιού στο νησί. Η Π.Ε. Χανίων ήταν και φέτος παρούσα στο σημαντικότερο οινικό γεγονός του νησιού μας, αναδεικνύοντας τον Αμπελοοινικό θησαυρό της Κρήτης. Είμαστε δίπλα σε κάθε ενέργεια που γίνεται για την προώθηση των αγροδιατροφικών προϊόντων του τόπου μας.» , δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Νίκος Καλογερής.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης κ. Νίκος Μηλιαράκης: «Είμαστε ευτυχείς που για 16η χρονιά ανανεώνουμε το ραντεβού για το κρητικό κρασί με τον κόσμο της Κρήτης. Κυριαρχούν οι γηγενείς ποικιλίες και αυτό είναι που μας χαρακτηρίζει σαν νησί και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, προσπαθούμε να δέσουμε την παραγωγή του κρασιού με την τουριστική δυναμική που έχει το νησί. Το Κρητικό κρασί αναγνωρίζεται, έχει κερδίσει την αξιοπιστία που του αρμόζει, αλλά έχει δρόμο ακόμα να διανύσει».

«Συνεχίζοντας μία αμπελοοινική ιστορία που μετράει ήδη πάνω από 5.000 χρόνια, στόχος των οινοποιών της Κρήτης είναι να κατακτήσουν μία εξέχουσα θέση στον παγκόσμιο οινικό χάρτη. Έχουν σημειωθεί σημαντικά βήματα ως προς την αναγνωρισιμότητα του κρητικού κρασιού και των μοναδικών του χαρακτηριστικών τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων, με την Κρητική οινοποιία να βρίσκεται σε μία συνεχή εξελικτική πορεία», τόνισε η Επιχειρησιακή Διευθύντρια του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης, Δρ. Έλλη Γκίκα.

Στις εκθέσεις, όπως κάθε χρόνο, λειτούργησε οργανωμένο πωλητήριο Κρητικού κρασιού και μέρος των εσόδων θα διατεθούν στον Σύλλογο “Ορίζοντας” και στον Σύλλογο “Ευ Ζω με τον Καρκίνο”, για το σπουδαίο έργο τους.

 

Περισσότερα Νέα